Home > Asia, Tádzsikisztán > (Magyar) „Ha 6-ost dobsz, továbbléphetsz a Szanatóriumból!” – Másfél napos pihenőnk Jelandy-ban

(Magyar) „Ha 6-ost dobsz, továbbléphetsz a Szanatóriumból!” – Másfél napos pihenőnk Jelandy-ban

November 8th, 2011

Sorry, this entry is only available in Magyar.

  1. Tier
    November 8th, 2011 at 09:22 | #1

    Hihetetlenül jól esik olvasni, hogy a legtöbb helyen milyen kedvességgel fogadnak az emberek benneteket. Elképesztő és egyben annyira példaértékű ez az önzetlenség, amiről írtok. És tényleg úgy tűnik külső személőként is, hogy ezek az emberek örülnek annak, hogy adhatnak és vendégül láthatnak.

    Azért gondolom ezt nagy élmény lehet átélni.

    Hajrá !

  2. andrea
    November 8th, 2011 at 09:57 | #2

    Ti folyamatosan hatost dobtok az életben…

  3. Harkányi Lajos
    November 8th, 2011 at 10:00 | #3

    Ezt a leírást is nagyon élveztem, csak azt nem értettem, ha mindkét vízforrás elzárására volt lehetőség, akkor a meleg elzárása után mitől vált mégis forróvá az eddig kifolyt keverék a medencében.
    Más: azt nem részletezted a leírásba, hogy mi volt az az általad magyar zenének mondott táncra-perdítő: egy valódi csárdás, vagy olyan lakodalmas keverék amire a lakodalmatokon én is perdítettem a jányokat. Továbbá azt sem részletezted, hogy amit azon a bizonyos pendriven lévő zenéket is cipeltétek magatokkal az egyébként meglehetősen sok cuccotok mellett az eddigi 5000-km-ren csak azért, hogy ajándékozhassatok majd pamíri családnak ilyet, vagy miből gondoltátok hogy ilyesmire szükség lehet egy világ körüli utazás során ?
    Persze lehet, hogy az én gondolkodásom, még XX-ik századi a tiétekhez képest, mert én nekem akkor mikor a Matterhornt szándékoztunk meghódítani 1972-ben. Tervezéskor nem jutott volna eszembe, hogy egy kis bakelit lemezt vigyek magunkkal amin csárdás zene van és elcseréljem mászótársakkal valami alpesi népzenei hanghordozóval. Igaz hogy az akkori szerkezeteik és a mostaniak között van egy kis kubatúra különbség. Na mindegy további hasonló élményeket kívánunk Nektek a hátralévő részeken is. Lali papa ésÉva mama

  4. benjami
    November 8th, 2011 at 17:49 | #4

    Ha még a fent leírt módon is fázik a lábatok, gyorskötözővel tegyetek a pedál egyik oldalára egy tappancsot valami szigetelőanyagból (polifoam, gumi, kartonpapír stb.). Legyen pár centivel nagyobb mint a cipő talpa, ekkor a szél nem fogja érni a cipő cipő talpát. Én Pupu bringáján láttam ezt a megoldást, szerinte sokat javít a helyzeten. A pedálnak ugyan csak az egyik oldalát tudjátok így használni, de ez gondolom nem probléma.

  5. tomi
    November 11th, 2011 at 01:20 | #5

    a túl sok zokni sem nyerő, mert elszorítja az ereket a lábban,és így a vérkeringés sem lesz megfelelő.és a levegőt is kiszorítják egymás közül, ami szigetel. szal nem szabad feszesre tömni a cipőt.hajrá

  6. Arpi
    November 12th, 2011 at 12:19 | #6

    @Harkányi Lajos

    Kedves Lali papa,

    Nagy örömmel és derűvel olvastuk a hozzászólását! Elnézést, ha több helyen nem voltunk egyértelműek. Szóval a medence vize eleve tűzforró volt és lassan folyt ki, ezért volt szükség a hideg víz megnyitására és a forró elzárására. Különben nagyon sokára hűlt volna csak ki a víz.

    A pendrive pedig egy néhány gramm súlyú, elhanyagolható térfogatú eszköz, ezért egyértelműen ideális eszköz adathordozásra a 21-edik században egy kerékpártúrázó számára. Ja, és ami a legfontosabb, súlya konstans, tehát nem változik a rajta tárolt adatok fajtájától vagy mennyiségétől! :)

    Ha bármikor, bármelyik írásban kérdése lenne Lali papának, ne tartsa vissza, előbb vagy utóbb vagy mi, vagy valaki más válaszolni fog! ;)

    Ja, és köszönjük a jókívánságokat, mindig azon vagyunk, hogy jó utunk legyen, és szép dolgokat osszunk itt meg! ;)))

    benjami, köszi a tippet a pedálhoz, ez jó ötletnek tűnik, igaz közben már leértünk 1200m-re… :) Reméljük egy ideig nem kell majd alkalmaznunk ezt a technikát.

    tomi, igen, erre időközben mi is rájöttünk. 3 zokninál többet sose húztunk, csak legutóbb, de akkor cipőt nem vettünk fel rá, csak hálózsákban próbáltunk átvészelni egy -3 fokos éjszakát (a sátorban volt ennyi…)

Comments are closed.