Bejárat > Általános > Egy megkésett, hatalmas nagy köszönet az óriási PR-hátszelért!

Egy megkésett, hatalmas nagy köszönet az óriási PR-hátszelért!

Már nagyon régóta tartozunk egy nagy-nagy köszönettel, és ahogy elmaradunk vele, úgy lesz ez a köszönet egyre nagyobb. :) Sőt, jó eséllyel Ti is köszönettel tartoztok Liliéknek, ezért most már nem ködösítek, hanem elárulom, hogy a „PR-osainkról” van szó, vagyis Lilianról és Attiláról, a Produkciós Részleg nevű marketingkommunikációs ügynökség lelkéről, akik áldozatos munkájukkal önként vállalva támogatták az utunkat, illetve még mindig támogatják annak utóéletét.

Miért vagyunk nekik ennyire hálásak, hogy annak egy külön blogbejegyzést szentelek? Magam sem gondoltam volna, hogy a PR-nak ekkora szerepe és ereje van, de így utólag már ezzel is okosabbak lettünk. Ha ők nem segítenek nekünk az utazás utolsó másfél évében, könnyen lehet, hogy most nem olvasnád e sorokat, mert egyszerűen nem hallottál volna rólunk. Miért jó ez nekünk? Először is tök jó érzés, hogy ennyi sok emberrel sikerült megosztanunk azt a mérhetetlenül sok csodát, amit ez az út adott nekünk, hiszen ennyi élmény kettőnkre bőven sok lenne, és mi is úgy „kaptuk” az inspirációt és a motivációt mások történeteiből, így fontosnak tartottuk továbbadni azt. És ne legyünk álszentek, mi is rengeteget kaptunk tőletek, nem csak biztatást és rengeteg pozitív visszajelzést, hanem utazási tippeket, vendéglátást, sőt bevételt a naptárak által, hogy az adomány alapú képeslapokról ne is beszéljünk! Ezeket ezúton most még egyszer, Nektek, olvasóinknak is nagyon szépen köszönjük!

Az alábbi képen az Facebook-követőink számának alakulását láthatjátok a Produkciós Részleggel való együttműködésünk utáni időszakra levetítve:

A Facebook követőink alakulása a Produkciós Részleggel való együttműködésünktől kezdve a hazaérkezésünkig

Két és fél év után alig 4000-en követtetek minket (ha csak a közösségi hálót nézzük), majd másfél év alatt sikerült ezt a számot a hazaérkezésünkre 10 ezer fölé növelni, hirdetések nélkül, a kommunikációs ügynökségi munka segítségével. Velük írtuk meg, és ők küldték szét a legkülönbözőbb portáloknak, híroldalaknak és újságoknak az „1000 napja úton a földet megkerülő magyar házaspár” című sajtónyilatkozatot, amiből nem csak az derült ki, hogy napi 2735 forintból már időutazni is lehet, hanem azt vettük észre, hogy egyik hétről a másikra több mint ezerrel megnőtt a követőink száma, és sorra csörög a telefonunk. Tele lett a levelesládánk az újságírók kéréseitől, felfigyelt ránk a mainstream média is, és sorra születtek meg rólunk az ilyen riportok.

Kicsivel később azt is elmesélhettük ily módon, hol biztonságosabb az autópályákon biciklizni, mint más utakon, és hogy a tengereken kívül hol érdemes még búvárkodni. Az utazásunk utolsó egy évében – szintén a Produkciós Részleg közbenjárásával – felfigyelt ránk Bódy Gergő, a Klubrádió Ötös című műsor keddi műsorvezetője, aki ezután hónapról hónapra felhívott minket, így már a rádióban is állandóan mesélhettünk az aktuális élményeinkről.

A legkomolyabb figyelmet természetesen a hazaérkezésünkkor kaptuk, a Hősök terén Lili és Attila többek közt a két legnagyobb kereskedelmi tévé stábjával és kb. kétszáz minket köszöntő baráttal, ismerőssel, olvasóval várt minket, amikor már amúgy is vagy negyvened magunkkal gurultunk be a 4 éves utunk végállomására. :)

Liliannal és Attilával, a Produkciós Részleg kollégáival 2015. szeptember 6-án, a hazaérkezésünkkor a Hősök terén

Bevallom őszintén, nem számítottunk ilyen szép fogadtatásra! Köszönjük szépen, hogy velünk voltatok, ha csak pár rövid szóra és egy kézszorításra is, de remélem, mindenkivel sikerült találkoznunk! Itt találhatjátok meg az RTL Klub és a TV2 rólunk készült híreit.

Az ezt követő két hét újság-, tévé- és rádióinterjúkkal telt, reggeli műsorokba – például a Class FM-es a Morning Showba vagy a TV2-n futó Mokkába – hívtak minket, majd elkezdődtek az előadások. Már több mint 30 élménybeszámolón vagyunk túl, voltunk Szegeden, Debrecenben, Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredán, Székelyudvarhelyen, Szekszárdon, Szombathelyen, Sárváron, Keszthelyen, Pécsett, Pétfürdőn, Egerben, Sárospatakon, Kecskeméten, kétszer Budakalászon és több alkalommal Budapesten is, sőt még Zürichbe is elhívtak minket az ott élő magyar közösségnek előadást tartani, és már le van szervezve Nyíregyháza, Porcsalma, újra Debrecen, Derecske, Berettyóújfalu, Budaörs, Csákvár és Császár is, valamint egy motivációs előadásra is felkérést kaptunk, hogy az „alternatív földrajzóráinkról” ne is beszéljek! :) Ezek után, mikor megkapjuk a kérdést, hogy „Milyenek most hazaérve a szürke hétköznapok?”, csak azt tudjuk válaszolni, hogy ez még nem aktuális. Még nem tudjuk, ugyanis bár fizikailag már lassan 5 hónapja hazaérkeztünk, de belül még tart az utazás, az élményeinkről mesélve, az előadásra készülve, és azokat tartva újra és újra átéljük őket, ahogy a naptár, a könyvünk készítése közben is. Most mennem is kell, mert ezen feladatok nagy része  továbbra is várnak ránk! Nagyon szépen köszönjük a Produkciós Részlegnek a hathatós segítséget! Veletek és az általatok ránk találó olvasókkal még kerekebb lett a világ körüli utazásunk, amelynek így még többen a részesei lehettünk! Ha pedig valamelyikőtöknek PR-hátszélre lenne szüksége, meleg szívvel tudjuk Liliéket ajánlani! :)

És ha már köszönet, köszönjük a családunknak, a barátaink, és Nektek, Kedves Olvasóknak, hogy akármilyen formában vagy módon velünk voltatok ezen a hosszú utazáson! Ez a Ti utazásotok is volt, mi “csak” a főszereplők voltunk, de nagyon-nagyon sok ember nélkül ez az utazás ebben a formában nem jöhetett volna létre, ezért nagyon sokan a részesei vagytok, amiért nagyon hálásak vagyunk! Köszönjük! :)

Tengerszem Túrafelszerelés
  1. Még nincs hozzászólás
  1. Még nincsenek visszakövetések