Bejárat > Általános > Zenék a világ körül #2

Zenék a világ körül #2

augusztus 25th, 2014

Maori dallamok Új-Zélandról

Ne kérdezzétek, mi a dal címe, Nektek van okostelefonotok, amin van olyan alkalmazás, ami felismeri “hallás” után a dalt és megmondja a címét és előadóját, nekünk nincs ilyenünk. Csak egy sanda gyanúnk, hogy ezt még Kobrától kaptuk Otagóban, ő pedig a nyugati parton Esztertől :) A maorik az őslakos polinéz származású új-zélandiak, akik a nyugatiak előtt érkeztek a szigetekre, valamikor 1250 és 1300 környékén.

Kirgiz Lullaby Mix

Na, őróla egészen biztosan tudjuk, hogy honnan van. A kirgiz-kínai határon vesztegeltünk egy kínai nemzeti ünnep miatt, amiért zárva tartották a határt napokig.

Zárva! / Closed!

Egy apró szobában mulatott az angol-német-magyar társaságunk, amikor bejött ez a fickó, valami sárga kerítésszaggatóval és zenével kínált meg minket. Jó arc volt, és volt USB port a mobiltelefonján! :)

Anthony, James, a kirgiz barátunk, akitől a zenét kaptuk, és Lee – vajon mi lehet velük most? :)

Badakshan

Ha eddig bealudtatok ezen a bejegyzésen, akkor ettől fölébredtek. Már ha szeretitek a szokatlan, távoli dallamokat. Badakshan a pamíri autonóm terület neve, ez a zene tehát majdnem biztos, hogy a képen szereplő, a tőlünk kapott Magashegyi Undergroundra táncoló családtól van. Velük a jelandyi szanatóriumban találkoztunk. :)

Az apuka nagyon jó arc volt, ő kezdeményezte a zene-csereberét! :)

Zene a sivatagból

Baaba Maal egy szenegáli zenész, fogalmunk sincs, hogy mikor és hogyan került hozzánk ez a dala (Yero Mama) de izgalmas és szokatlan zene az biztos. Talán Iránban kerülhetett hozzánk. Köszönjük Balage-nak a dal címét!

Mutu Chhune Lumleko Hawale – Minden nepáli buszok örökslágere Pariveshtől

Ezúttal teljesen korrekt volt a fájlnév, és a gyanúm is, hogy ez a dal Nepálból van. Mintha már hallottuk volna az Annapurna körtúránk kezdőpontja felé kanyarogva a buszban. Akkor nem tetszett, és legszívesebben lekapcsoltam volna, most kedves emlékeket idéz. Talán nem bírjátok mind végighallgatni majd, de aki járt már Nepálban, és ült ott buszon, az talán most velünk együtt mosolyog, miközben hallgatja. :) Az előadó Wikipedia-oldala.

Hát már ennyi. Bocs, hogy nincsenek rendes dalcímek és források, de ha megírjátok mit dobott a mobilalkalmazás, kijavítom a címeket! ;) …és lesz rendes bejegyzés is, csak most kicsit mással kellett foglalkoznunk. Reméljük, tetszettek ezek a dallamok is a világ különböző sarkaiból! :)

Categories: Általános Tags:
  1. Balage
    augusztus 26th, 2014 10:19-nél | #1

    Zene a sivatagból: Babba Maal – Yero Mama

  2. szeptember 2nd, 2014 16:01-nél | #2

    Már az előző zenés posztot is kedveltem, ez is tetszik. Köszi!
    További jó utat!

Hozzászólások lezárva