Előadások

Mióta hazaértünk a Föld körüli kerékpáros nászutunkról, több mint száz előadást tartottunk már a legkülönbözőbb felkérésekre, magyarul és angolul, többféle témában, és sokféle közönségnek. Ezeket szedjük itt fajtánként csokorba. Ha szeretnéd, hogy a Te közösségedben is tartsunk előadást keress meg minket a 360fokbringa@gmail.com-on, hogy egyeztessünk!
Hogyan utazzuk be a világot havonta egy minimálbérből?

jan30_resize

Talán meredeken hangzik az előadás címe, de mi 4 évig pont így éltünk és utaztunk összesen 46 országban és 4 kontinensen. Sőt, mikor elhagytuk Magyarországot, az utazásunk költségeinek a fele sem volt a zsebünkben, ezért útközben dolgoztunk és vállakoztunk is. Megtanultunk olcsón és okosan élni, enni, öltözködni, közlekedni és szállást találni. Átlag napi 3353 forintot költöttünk fejenként, ebben minden étkezés, szállás de még a óceánok feletti repülőutak ára is benne van. Az úton szerzett tapasztalatokat nagyszerű lett volna már mind tudni az elinduláskor is – innen jött a gondolata az előadásunknak! Ez az előadás nem csak hasznos hanem egyben inspiráló is, hiszen a legtöbb lehetőséget és módszert személyes történeteken keresztül mutatjuk be, fotók kíséretében. Az előadás végén, ha még marad kérdés a közönségben, azokra örömmel válaszolunk.

A 90 perces előadás tartalmából:
– Hogyan keress és spórolj pénzt tudatosan az utazásodra, közben, és előtte?
– Ötletek és tapasztalatok munkavízumokról és munkalehetőségekről
– Módszerek ingyenes vagy olcsó közlekedésre, szállásra és étkezésre
– Lakóautóbérlés napi 1 dollárért, 2 hét óceánjárón teljes ellátással egy repülőjegy árából – hogyan lehetséges?
– Hogyan utazz kevésbé járt utakon, mégis biztonságosan?
– Mi a leghasznosabb eszköz egy ilyen utazáson?
– Mi az, amin nem érdemes spórolni?
– …és még sok minden más!

Rólunk és erről az előadásunkról írták:

“Életrevaló, humoros pár, elképesztő előadás.”
“Tele van energiával, kedvességgel, érdekességekkel – jobb, mint egy mozi! :)”
“Egyike azon kevés előadásoknak, amelyek olyan motivációt adnak, hogy szebbé tedd az életed, hogy az valami felemelő.”
“Olyan kapukat nyit meg számodra, amikre magadtól biztosan nem gondolnál. Olyan módszereket mutatnak be, amikkel bárkinek része lehet anyagi helyzettől függetlenül a világ legjobb élményeiben.”


Továbbá az Index (Travelo), a HVG és a 24.hu is beszámolt egy-egy riportban rólunk és erről az előadásunkról.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a Kulcslyuk Kiadó felkérésére hasonló címmel, azonos témában egy könyvet is írtunk.

Kiknek ajánljuk: bármilyen olyan közösségnek, akik utazni szeretnének, de kérdéseik, kételyik vagy kifogásaik vannak ezzel kapcsolatban. Akik nem csak egy egyszerű utazási élménybeszámolóra vágynak, hanem emellett aktuális, hasznos utazási tanácsokra, tippekre és lehetőségekre, valamint egy “kezdőlökésre” is.

Ha ezek Ti vagytok, írj nekünk: felkérés és ajánlatkérés
Kerékpárral a Föld körül – A Boldogság nyomában

Ezt az előadásunkat az a sokszor megkapott kérdés ihlette, hogy “…és most itthon, hazaérve, milyenek a hétköznapok?”, illetve az, hogy a többi előadásunkon elmesélt inspiratív, tanulságos történetek mindig nagyon megfogták a közönségünket. Ezen az előadáson is beszélünk konkrét élményekről, de a hangsúly itt inkább a tanultakon, a tapasztaltakon van, illetve ezek itthoni, hétköznapi életbe való használatán.

Erről az előadásunkról írták:
A Pszicho for You Magazin 13+1 pontban összefoglalta ezen előadásunk mondandójának egy részét (de nem egészét).

Kiknek ajánljuk: Olyan közösségeknek, akiknek jól jön egy izgalmas, inspiráló, motiváló másfél óra. Akiknek szükségük van egy lökésre, egy szikrára, hogy merjenek kinézni, kilépni abból a dobozból, ami körbeveszi őket, miközben talán nem is tudnak róla.

Ha ezek Ti vagytok, írj nekünk: felkérés és ajánlatkérés
Motivációs előadás cégeknek

Az egyik hírportálon megjelent riportunk után felkért minket Árpi munkahelyén az egyik HR-es kollégája, hogy tartsunk a csapatának egy ebédszünetnyi, egy órás motivációs előadást. Mindezt angolul kellett megtennünk úgy, hogy utoljára a pakisztáni Iszlámábádban tartottunk idegen nyelven előadást. Persze örömmel álltunk e nemes kihívás elé, és a végeredmény olyan jól sikerült, hogy úgy gondoljuk, ezt bármikor, bármilyen munkahelyen megismételnénk.

Az egy órás előadás tartalmából:
– Mit csináltunk? Miért csináltuk? Hogyan csináltuk?
– Nehézségek legyőzése – A helyes hozzáállás fontossága.
– Mi volt a legnehezebb? Miért? Hogyan fordíthatjuk ezt előnyünkre?
– Hogyan érjünk el nagy célokat? Hogyan legyünk kitartóak?
– Miért fontos a jó csapat és a jó kapcsolatok?
– Hogyan legyünk motiváltak a “szürke hétköznapokban”?
– Hogyan maradjunk céltudatosak és fókuszáltak?

Rólunk és erről az előadásunkról írták:

“We thank Zita and Árpád for sharing with us how they lived their dream. How positive thinking, trust, relying on somebody to reach the goal can make you strong enough to go the way you really want to. Just be open to what comes across your way, see and learn.”
– Márta Balatonyi, Vodafone GmbH

“Rendkívül tetszett az első perctől kezdve tapasztalt lelkesedésük, nyitottságuk, hogy számtalan élményeikből a vállalatunk, munkatársaink körülményeinek szemszögéből megközelítve emelték ki a lényeget. Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy megismerhettük őket, vállalati napunk sikeréhez nagybaj hozzájárultak energiájukkal, vidámságukkal, fantasztikus élményeikkel és tapasztalataikkal.”
– Szikzsai Ágnes, Shell Hungary zRt.

Kiknek ajánljuk: olyan cégeknek, ahol szükség van az ambíciózus, cél- és sikerorientált, boldog kollégákra. Ehhez örömmel adunk egy személyes hangvételű, közvetlen, izgalmas, motivációs löketet.

Ha ezek Ti vagytok, írj nekünk: felkérés és ajánlatkérés
Nászút a Világ körül – Élménybeszámoló

jan30_resize

Még haza sem értünk a 4 éves útról, már volt három előadásfelkérésünk. Ahogy a médiafigyelemről, úgy erről is azt hittük, idővel le fog csengeni. Nagyobbat nem is tévedhettünk volna! :) Ma több mint 80 felkérésre tartott előadáson vagyunk túl és még mindig lelkesen teszünk eleget minden felkérésnek. Idővel elkezdtük tematizálni ezeket az előadásokat és a legtöbbször megkapott kérdésekre adott válaszainkat beleépíteni a tartalmába. A mostani előadás egy hosszú evolúció eredménye, hiszen sosem tartottunk két egyforma előadást, mindig fejlesztünk rajta egy kicsit, vagy igény szerint alakítjuk a tartalmát. Az előadás végén külön időt hagyunk a közönség kérdéseinek megválaszolására, az előadás alatt pedig igyekszünk minél inkább bevonni őket is a megszólításukkal és az utazásunkkal kapcsolatos tréfás, izgalmas vagy meglepő kérdéseink közbeszúrásával.

A másfél órás előadás tartalmából:
– Bemutatkozás
– Különleges ételek és ízek a nagyvilágból
– Fenntarthatóság a Világ körül: kihívások és megoldások első kézből.
– Kultúrális különlegességek, különbségek és érdekességek
– Állati találkozások: Nem félni, hanem csodálni kell őket!
– Közlekedési módszerek és eszközök Pakisztántól Kolumbiáig.
– Emberek a világ körül
– Tanulságok, leckék az útról

Kiknek ajánljuk: Művelődési Házak, Egyházi Közösségek, Faluközösségek, Zöld Körök, Sport Klubok, Kerékpáros Klubok, Bringás Találkozók, Turista Klubok, Világjáró Klubok, Utazási Klubok, Szórakozóhelyek és Vendéglők, Családi Hetek, Rendezvények, Iskolák. Nagyon sokféle közösségnek tartottunk már élménybeszámolót Zürichtől Csíkszeredáig mindenfelé. Ezt az előadást igény szerint át is formáljuk, hiszen egy általános iskolás osztályt és egy kerékpáros verseny résztvevőit értelemszerűen nem ugyanazok a részletek izgatják a legjobban.

Ha szeretnél a közösségednek egy előadást adni tőlünk, írj nekünk: felkérés és ajánlatkérés

  1. Még nincs hozzászólás
  1. Még nincsenek visszakövetések
-ként kell bejelentkezned, hogy hozzászólhass