Bejárat > Előzmények > A polgári bringás esküvő – Ahogy álmodni sem mertük volna

A polgári bringás esküvő – Ahogy álmodni sem mertük volna

június 7th, 2011

A vártnál sokkal jobban sikerült a polgári szertartás, és az azt követő bringás nászmenet, illetve a Margit-szigeti dínom-dánom. Maga a szertartás olyan gyorsan lezajlott, hogy észre sem vettük. A bringás nászmenet Zita ötlete volt, eleinte én egy kicsit ódzkodtam az ötlettől, de utólag el kell ismerjem, hogy fantasztikus ötlet volt. Öröm volt látni Zitát, milyen boldogan szervezi a sok apró kis részletét az esküvőnek, mint például a saját maga készített csokra vagy a kerékpárok feldíszítése, a mi öltözetünkről nem is beszélve…
40-45 bringás barát vonult mögöttünk, mindenki veszettül csengetett, csilingelt, és mi is nyomtuk a dudát, illetve csörgettük magunk mögött a konzerves dobozokat. Nagyon szép élmény volt így végigvonulni a városon, nézni a csodálkozó arcokat az utcán, fogadni Tőlük a tapsokat, a jókívánságokat. Az is nagyon jó volt, hogy a menet közben együtt voltunk, nem külön-külön 4-5 fős csoportokban, autónként elzárva egymástól, hanem tényleg együtt, egy bandában.
Egy tanulság: ha ilyen nászmenetet terveztek, valami erős kötéllel kössétek magatok után a csörömpölni valót, mert nekünk, mire a Margit-szigetre értünk, szinte minden leszakadt róla.

Profi fotósunk Szabó Sándor volt, aki önként és ingyen ajánlotta fel professzionális munkáját. Ezúton is nagyon köszönjük a támogatásodat Sándor! Nagyon jók lettek a képek, a zenés slidewshow és DVD-k.

Néhány adat és tény a május 21-i esküvőnkről:

 • Az egész nem került többe, mint 45 ezer forint.bringas-eskuvo-2
 • A ruhánkról: Zita a szoknyáját egy piaci turiban vette, Árpi egy barátjától kölcsönkért öltöny-mintás mezben feszített.  Ilyet amúgy a Bergusonban lehet kapni.
 • Zita csokrába a virágok a munkahelyének kertjéből („Tapolcsányi” ált. iskolai kollégium) illetve Zugló utcáiról származnak.
 • Zita kerékpáros csokortartója egy félbevágott fél literes PET-palack volt és két gyorskötözővel rögzítettük fel a kormányra.
 • A kerékpárokat fehér (menyasszonyi) és fekete (vőlegényi) krepp-papírba tekertük.
 • Árpi cilinderes kalapját Zita készítette. Fekete kartonpapírokból hajtogatta, és vékony drótszálakkal rögzítette a sisakhoz.
 • Zita koszorúját Zita anyukája készítette az esküvő előtti délelőtt, szintén a zuglói utcák virágaiból.
 • Zita fátyla egy régi (kidobandó) függönyanyagból lett kivágva.

 

Most hogy ezt így összefoglaltuk, látható, hogy ez egy igazi „zöld” esküvő volt! :) Nem szándékosan terveztük annak, de örülünk neki.

A Margit-sziget után egy kis 5 fős bandában még átvonultunk az Egyetem térre, ahol a Magyar Kerékpáros Klub által szervezett BAM záró buli zajlott – volna, ha nem mosta volna el az eső. bringas-eskuvo-3Azért még így is jó volt megérkezni a maradék kitartó bringáshoz, a lelkes 15-20 fős bringás társaság örömmel fogadott minket László János elnökkel az élükön. Köszönet ezért is, jó volt Hozzátok megérkezni este.
…és még ezek után sem volt vége az élményeknek, Zitával kettesben tekertünk haza a belvárosból Zuglóba, és még ezen az úton is sok jókívánságot kaptunk a járókelőktől, de még a pirosnál mellettünk álló autósoktól is. Az pedig, hogy a 7-es buszból is minket fotóztak, sok mindent elárul. Reméljük, hagyományt teremtünk ezzel a bringás nászmenettel, mert tényleg nagyon szép élmény volt, mindenkinek melegen ajánljuk, aki szeret bringázni és egy kicsit más, emberközelibb esküvőt szeretne magának. És köszönjük mindenkinek, aki eljött – bringával, vagy anélkül – és velünk volt ezen a számunkra nagyon szép napon!

Képek, videók a polgári esküvőről megtalálhatóak itt a honlapunkon. Időközben már az egyházi  esküvőt is megültük – az is fantasztikus volt -, de beszámolni róla kicsit később fogunk – addig is elöljáróban itt vannak Szakáll barátunk képei az egyházi  esküvőnkről.

 1. június 7th, 2011 11:17-nél | #1

  Annyira jó látni az őszinte mosolyotokat a képeken, és érezni azt a sok pozitív, zöld energiát, ami a soraitokból sugárzik! (nem úúgy! : ) Csak így tovább! Én már nagyon várom a folytatást. : )

 2. Joxy
  június 7th, 2011 14:55-nél | #2

  Eszméletlen jó!
  Nagyon sok boldogságot nektek!

 3. Grant Julianna
  június 8th, 2011 07:03-nél | #3

  Csodalatos volt mindket eskuvo. Engem is boldogga tettetek csak azzal, hogy vegignezhettem a kepeket es a videokat. Ott leszek szombaton, hogy sok boldogsagot es joszerencset kivanjak nektek az utra.

Hozzászólások lezárva