Home > Prelude > (Magyar) Ellenségünk a bürokrácia – avagy boldogulásunk a vízumok útvesztőjében

(Magyar) Ellenségünk a bürokrácia – avagy boldogulásunk a vízumok útvesztőjében

Sorry, this entry is only available in Magyar.

 1. CS
  May 26th, 2011 at 22:46 | #1

  cs
  gratula a vizumokhoz, szep kis kanossza jaras volt!
  cs

 2. Pít
  May 28th, 2011 at 14:36 | #2

  Ez igen, szép munka! :)
  Az iráni vízum nem úgy működik, hogy 90 napod van a belépésre, és utána 30 napig érvényes (akár a 90-en túl is)? Az én brazil vízumom anno ilyen volt: a kiállítás napjától számított 90 napon belül kell belépni, és utána a belépés dátumától 1 évig érvényes. Bár diplomáciai ügyekben nem szabad a logikára hagyatkozni, ezt azért megtanultam…

 3. eve
  May 29th, 2011 at 20:00 | #3

  Hello, Pakisztanba hivatalosan is kell legyen erkezeskori vizum, en ketszer voltam ott es a kollegaim is tobbszor, igaz ‘Business’-el, de a hataron is adtak a kollegamnak mikor nem volt ideje elotte elmenni a kovetsegre. Igaz mi repulovel voltunk ott…
  Nagyon jo utat kivanok Nektek!!!

 4. Arpi
  May 29th, 2011 at 20:11 | #4

  @eve
  A repülőtér meg a Business más tészta, de azért bizakodásra ad okot, amit írtál, köszönjük! Ahogy én olvastam Wikitravelen, Lonely Planeten (két nagyon jó forrás utazóknak), azon a határátkelőn ahol mi belépünk Pakisztánba, magyar állampolgár nem kaphat VOA-t… Persze kérdés, hogy a határőr ezt mennyire tudja, és mennyire nem, vagy mennyire győzhető meg… Mindenesetre akkor is elmegyünk a határig (így látom most!), ha valamilyen oknál fogna nem kapjuk meg mégsem itthon a 6 hónapos pakisztáni vízumot. Mindenképp meg fogjuk próbálni ez esetben is a bejutást.

  De most egyelőre a Kínai Nagykövetségen pihen az útlevelünk, mi pedig nagy lázasan esküvőt szervezünk. :)

  Pítör, készülj egy nagy randevúra Belo Horizonte-ban. Hűtsd be a söröket! ;) Sajnos pontos dátumot az érkezésünkről még nem tudok mondani! ;)))

 5. Szakállné Manka
  May 30th, 2011 at 20:46 | #5

  Még mindják, hogy mi ugyan olyan polgárai vagyunk az EU-nak, mint mások… Biztosan nem! De nagyon ügyesek vagytok, hogy minden vízumot ilyen jól elintéztetek! :-)

 6. Stavi Viktor – Jegesmedve – Isbjörn
  June 1st, 2011 at 12:53 | #6

  ,,Vízum szempontjából legkeményebb országok…”

  A legkeményebett ( szó szerint ) kihagytad,és ez necsak egy ország hanem egy egész kontinens : Antarktisz
  :)

  Tudom,most mindenki,melegebb éghajlatra küld,de csak jelzem ; amennyiben valamelyik kormányfő ( legyen azaz USA elnöke,vagy A Kínai,Orosz elnök,mindegy ),és delegáció akar az Antarktisz területére belépni,annak előtte be kell magát jelölnie az utazás időpontjával.

  Az Antarktisz semleges terület,csak kutatóállomások találhatóak rajta,és a hozzájuk tartozó személyek…össznépessége a Nyári időszakban ( november – február ) kb. 5000 fő.

  Turista csak az Antartktiszi félszigetre ill. a King George szigetre juthat el,és ha el is jut szinte,mint valami végzetes fertöző betegséget cipelő személy,teljesen izolált felszerélben ( fertötlenítet kezeslábas-ruházat,stb. ),léphet a szárazföldre !!!

  De ha ezt a túrát lenyomjátok és híre megy a dolognak,akkor szerintem kaptok meghívót majd a Föld Déli végére is.

  És ha visszajöttök,a 100 nap bringatúrát immáron a Zitával együtt befejezhetitek…Nordkapp ( Alta ) -> Svegrua ( Spizbergák-Svalbard ),majd innen bringán tekerve Longyearbien-Barentsburg-Pyramiden( kb. 10 éve elhagyott orosz bányaállomás anno kb. 500 ember lakta a várost ),és a végállomást jelentő Ny-Alesund a világ legészakibb postájával.

  Ja és meg leszel kergetve,mert nem csináltál fotót,egy élő ,,tudod miről” !

  :)

  Jó utazást és vigyázzatok magatokra !

 7. eve
  June 1st, 2011 at 20:12 | #7

  A pakisztaniaknal egy kis zsebpenzzel sztem minden megoldhato :) foleg ha usd :DD

  Virtualisan kovetlek titeket majd, es ha jartok USA-ban irjatok, en elvileg Texasban leszek de barmelyik mas allamban is elofordulhatok egy kavera+sutire barmikor vendegeim vagytok! :)

 8. June 1st, 2011 at 21:35 | #8

  @eve
  köszönjük a felajlánlást. Ha követsz minket, tudni fogod, hogy mikor leszünk a közeledben! Akkor írj újra, és jelentkezünk! ;)

 9. lma@@@
  June 11th, 2011 at 19:00 | #9

  A visszaútra is kell vízum?

 10. July 13th, 2011 at 14:37 | #10

  Hát lehet hogy nehéz azokba az országokba vízumot szerezni, de pl. sok határontúli magyar ugyanezeket vagy rosszabbakat éli túl amikor Magyarországra akar jönni, vagy pl. Angliába kirándulni (akkor is ha magyar tartózkodásija van), vagy Horvátországba lemenni haverokkal hétvégén. :)

  • Arpi
   July 13th, 2011 at 18:30 | #11

   Igen, közben már én is rájöttem, hogy igazából nekünk még így is istenes volt a helyzetünk… Mesélte a török Ali, hogy nekik milyen nehéz pl. Magyarországra vízumot kapniuk… Elképedtem… Mi kértünk tőle elnézést… Ahhoz képest a mi pakisztánink kismiska volt. Szóval a poszt panaszkodás részét visszavonom :)

 11. nadia malik
  November 22nd, 2013 at 20:33 | #12

  @eve
  Elnezest, ezt a vizumot hogy sikerult beszerezni a repuloteren? Orulnek ha tudna segiteni.

 12. pati
  September 29th, 2015 at 17:26 | #13

  Heló,
  Hol tudtátok beszerezni azokat a vízumokat, amiket csak külföldön tudtatok, milyen hivatalba kell menni?
  Irán, Kína, Pakisztán, India vízumaihoz valami jó tipp/tudnivaló esetleg?
  köszi előre

 13. Arpi
  October 1st, 2015 at 15:59 | #14

  @pati
  Iránit Trabzonban 1-2 nap alatt kiadják. Olvasgass Thorn Tree Lonely Planet fórumokat, ott van fent friss infó, ezek már négy évesek… ;)

 1. No trackbacks yet.