Green zone

November 28th, 2014 Leave a comment Go to comments

“Anyone who believes exponential growth can go on forever in a finite world is either a madman or an economist.” (Kenneth Boulding, economist)

 

We live in an interesting age. 7 billion people on Earth.

Global warming, climate change, over population, oil-dependent society, lack of food…

Everyone heard about these headlines. Everyone has opinion, comments about them. Some say we still have 50 years to figure out something, others say we need radical changes because it’s under progress, in fact we’ve reached a critical point we haven’t realized yet due to the slow progress. We don’t want to discuss the truth here because this site has different purpose.

Here in the Green zone we’d like to suggest some films and reading material:

Films

Books – in Hungarian

Blogs – in Hungarian

If you want to discuss or argue, leave a comment! ;)

 1. pele_nka
  October 27th, 2011 at 11:33 | #1
 2. October 13th, 2013 at 00:00 | #2

  Sziasztok!

  Irigylésre méltó blogotokat, sajnos csak rendszertelenül van időm olvasni, biztosan emiatt akadtam csak most rá a zöld sarokra. Én a fenti témákon 11 éve merengek környezetvédelmi tanácsadóként, de végül pályát váltottam (hosszú sztori) viszont az elköteleződés megmaradt. (Manapság öltönyben bringázok Budapest útjain. :)
  Szóval 3 éve van egy havi rendszerességgel működő filmklubom, ahol a fenti filmek közül is kiveséztünk már párat, egész komoly szakértőkkel. A helyszín az A38 hajó, a honlapot fenn látjátok, most épp bekrepált, viszont az Ökofilmklub Budapest facebook oldal működik. A vetítések ingyenesek és épp azt a célt szolgálják, hogy a nép kibeszélje a témát. A minimum létszám 30 fő, de voltunk már 130-an is amikor Fliegauf Benedek volt a vendég meg a Csak a szél… Szóval megköszönöm, ha beraktok az ajánlott filmek, vagy valami ilyesmi közé, mert most alakultunk egyesületté és a cél az, hogy kinőjük a helyet és minél több ponton nyíljanak ökofilmklubok Budapesten. Amúgy okt. 18-án leszünk legközelebb a Switch! (switchenergyproject.com) című film ősbemutatójával. ;-)

  Hátszelet! (bár nem tudom ez fekvőbringán mennyit ér… :-)

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.