About us

August 14th, 2015 Leave a comment Go to comments

Once upon a time there was a carnival party. The girl dressed as a hippie the boy as “Tour de France”. The guy got the hippie girl’s e-mail address in a devious way, then asked her for a date immediately by using all his tricks under his sleeve. On the 4th date they were making tea on the Hármashatár mountain top and on the 6th date they targeted Vertes hills by bicycle when they rode over 100kms together. Zita liked this biking lifestyle so much that she tore up her public transport season ticket and hasn’t bought any ever since, she has exchanged it for a bike and goes everywhere with it in the city. After a dozen dates Árpi went to explore the World a bit, but during the 100 days Zita joined him several times, their 13th date lasted for 400kms from Brussels and Amsterdam. After returning home home they went hiking to the Polish Tatras via the “Eagle path”, followed bya crazy 1 day challenge with some friends from Budapest to Orosháza (201.13km).. Among a few various length trips they cycled around the Lake Ferto, rode their bikes from Budapest to Csehbánya to an orienteering event and were so many more dates after these but we don’t want to bore anyone with these…

So here we are, Zita and Árpi. :)

Cycling’s become a common passion, Árpi’s “infected” Zita, and the experiences written above show that all our free times, holidays are related to this form of transportation. Many adventures are already behind us and more ahead in the future! We have found a great new tool for this lifestyle, the recumbent bike. Why the recumbent bikes? Read more about it here!

We also love any other leisure activities what is in or close to the nature, Árpi is a huge fan of orienteering, Zita prefers to walk, hike.. (Just let’s not rush…)

On our 214th date as an engaged couple we rode our recumbent bikes to Rome.. :) JOn 4th June will be our wedding and we’ll set off on our honeymoon on 11th June. Around the world. This is what this page is about.

 1. Arpi
  January 30th, 2011 at 14:22 | #1

  Hát nektek sincs ki a négy kereketek…

 2. névtelenke
  January 30th, 2011 at 14:23 | #2

  messziről jött ember azt mond, amit akar… pláne névtelenül

 3. March 6th, 2011 at 08:36 | #3

  Sziasztok, privát levelet akartam írni de nem találok címet. Most muszáj ide írnom.
  Tegnap találkoztunk a bringa kiállításon, ígéretemnek híven itt küldöm a Bali elérhetőséget.

  Tehát akit valami is érdekli Baliról az erre a címre írjon
  (Angol,Magyar Indonéz nyelven) :
  accommodation.bali@gmail.com
  vagy: hanna_ondi@hotmail.com
  Megírhatják az igényeket. Pl.egy egész villa kell medencével,
  szolgálóval. Egy motelban szoba közös medencével,anélkül. Szoba egy
  házban fürdési lehetőséggel.
  Hol melyik részén Balinak. szállást azt találunk 100%.
  kösz,szia,János
  Üdv. B. Zoltán

  • Arpi
   March 7th, 2011 at 21:42 | #4

   Köszönjük, meg fogjuk fontolni! ;) Ha jól állunk majd a büdzsével, egy olcsóbb, szerényebb szállásra lehet, hogy benevezünk néhány napra… :) Elvégre ez egy nászút Balira! :D De Bali még messze van, nagyon korai még erről beszélni, előbb jussunk el odáig! Köszönjük még1x!

 4. March 25th, 2011 at 19:51 | #5

  Nagyon szeretnénk veletek menni 11-én Pusztavacsig ezért minden erőmmel azon dolgozom, hogy más időpontra tegyék az éves csapatépítő team-et, mert az is pont akkor lenne! Remélem összejön!

  • Zita
   March 26th, 2011 at 21:12 | #6

   Mi is nagyon reméljük, hogy összejön! :) Addig is nagyon várjuk az új honlapotokat!

 5. Fáy Dániel
  April 12th, 2011 at 06:02 | #7

  Sziasztok!

  Tetszik a tervetek, kívánom, hogy sikerüljön, nagy segítséget nem tudok felajánlani, de azért valami konkrét dolgot, szívesen vennék, amit kértek. Ti már nem ismertetek, még a Tipográfiában versenyeztem, Mihókkal vagyok egyidős. 23 éve volt nekünk is egy ilyen kísérletünk, (megkerülni a földet) aztán jöttek a gyerekek… (Ez is egy szép projekt, 3 fiú- 3 lány) Mi tandemmal mentünk, és két jelentősebb edző utunk volt, Liverpool volt a legészakibb pont, Kréta szigetének déli széle volt a legdélibb. A felszerelés annyit változott, hogy abban nem sok tanácsot adhatok, de a túrák gyűrődés szempontjából ma is épp oly sok küzdelmet és örömöt tartogatnak mint annak idején. Mi fillérekből éltünk, és rengeteg mindent a természetből nyertünk. A nagy tervben a telek munkavállalással teltek volna, amiket a szárazföldet összekötő hajóutakra terveztünk rákölteni, de ott is felmerült némi munka a hajókon. A tervetek szép, de valószínűleg ti is tudjátok, hogy a terv arra való, hogy felboruljon, és sosem a terv teljesítése a cél, hanem az út tanulsága! A Világ körül sok szép érdekességgel fogtok találkozni, de a legnagyobb hatást mindig az emberek fognak rátok tenni. Az egész épített környezet installáció, az egyetlen érték, ami miatt egy fenntartható világot szeretnétek ti is, az a benne élő ember. Az emberek találkozása fogja a lelkesedést megújítani bennetek, de az ember lesz az is, aki megnehezíti az utatok. Sok erőt, és kitartást kívánok, hogy végigtaláljatok saját ösvényeteken, ami Nektek van kijelölve a Világban! Üdvözlettel Fáy Dániel.

 6. Arpi
  April 12th, 2011 at 08:23 | #8

  Szia Dani! (ha megengeded, hogy tegezzelek, mint tájfutó a tájfutót…)

  Igazán szívünkből szóltál! A terv egész biztos hogy borulni fog, több ponton is, szinte ez az egy dolog, ami biztos benne. :) De hiszünk benne, hogy az út akárhogy is alakul, amellett, hogy sokszor kemény és kegyetlen, de csodás is lesz és rengeteg mindent fogunk tőle kapni. Mi is fillérekből tervezünk majd élni, és valószínű lesz legalább egy megállás, amit munkával fogunk tölteni. Az emberrel való találkozások már most megnehezítik az utunkat, épp az ‘isztán országokba való vízumszerzés rögös útját fedezem fel a napokban. Mi is gondoltunk a hajózásra, de az óceánokon át legalább 5x drágább, mint a repülőút, és ma már nem nagyon így spontán munkát kapni a hajókon. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem fogjuk megpróbálni! ;)

  Amúgy a következő “tervünk” szinte pontosan ugyanaz, mint a Tiétek, csak nálunk Zita 5, én 3 gyereket szeretne, az meg ugye összesen már nyolc :)))

  Amiben tudsz segíteni, – ha kedved és időd engedi! – az a segédlet egy több nyelvű utazó miniszótár elkészítésében:
  http://360fokbringa.hu/hu/felszereles#comment-71
  Nem csak konkrét fordításokkal segíthetsz, hanem akár csak azzal is, ha kiegészíted hasznos szavakkal, vagy kiegészíted a nyelvek listáját. A végeredmény publikus lesz, hogy minden hasonszőrű utazó kedvére használhassa! ;)

 7. Fáy Dániel
  April 13th, 2011 at 06:54 | #9

  Szia Árpi!

  Egy átgondolandó dolog még eszembe jutott, említettem, hogy mi tandemmal mentünk. Ennek sok szempontból óriási jelentősége volt, mert két ember mégis csak két önálló személy, és fizikailag, szellemben és lélekben is különböztök. A legnehezebb az, amikor mindkét személy fáradt, és kiütköznek a különbségek. A tandem nem elszakítható, ha neki kell feszülni, közösen lehet csak, ha hulla már a másik, a nyeregben megérzi a társa, nem lehet vele két felé menni, közös a sorsa mindkettőtöknek. Aki egyedül túrázott, az a ésszerűség határán nem kerül abba a helyzetbe, hogy figyelembe vegyen egy fanatikus döntés előtt más szempontokat is. A kritikus helyzetekben előbb egyeztetés szükséges, és csak utána lehet döntés. Nyilván nem a tandem biciklin van a hangsúly, hanem a közös igán. Ti a nehezebbet választottátok, mert két bicikli az nem egy, a fizikai távolság nehezít ezen, beszélgetni sem lehet közvetlenül, csak az első ezer kilométeren elromló technikai eszközökkel. Persze így több dolgot tudtok felpakolni a két gépre, ami most előnynek látszik, de én ezt már átértékeltem rég. A megoldás nem a technikában van, hanem Bennetek. Néztem a listát, mi is a nyugat technikájában bízva kerestük a szponzorokat, de az úton a legfontosabb mégis csak a kulacs, meg a kulacstartó. 16 éve megmásztam a Kilimandzsárót egy 12 fős magyar expedícióból, végül egyedül jutottam fel a csúcsra. Ott két dologra volt szükség, önismeretre és vízre. Ilyen egyszerű a felszerelés! De ez a kettő nélkülözhetetlen! A szótáron gondolkozom, kérek egy kis időt.

 8. Arpi
  April 13th, 2011 at 07:32 | #10

  A tandemet már mástól is hallottuk, és érdekes amit írsz… de a tandemet hogy raknánk fel repülőre? (Tudom, nem kell repülni… :) ). Illetve ha a tandemmal baj van, hogy mentek segítségért? Ha két bringa van, egyszerre valószínű csak az egyik döglik be.

  Az együtt menés valóban kemény dolog, ez tényleg könnyebb lehet tandemmel. Észrevenni, amikor a másik fáradt, elnyűtt, és félretenni az én érzéseimet, vágyaimat, hogy mennék még, már csak pár km… vagy fordítva. Ezekre oda kell figyelni, nagyon kell majd figyelnünk egymásra. Ha az egyikünk “felborul” az nem jó, ezeket a dolgokat még időben észre kell venni, beszélni kell róla, ha kell, módosítani a terveken, pihenőt fújni, vagy lassítani. Nem egyénileg gondolkodni, hanem kettőnkben.

  A felszerelésben igazad lehet, valószínű egy csomó dolog, amit most még fontosnak vélünk, később el fog törpülni az út során. Kulacsnak 1,5L-es, eldobható műanyag PET palackokat szoktunk használni. Volt olyan palack, amit több ezer kilométeren keresztül vittem magammal Európában, aztán amikor egy háznál vizet kértem bele, a konyhából a hölgy egy vadi új ásványvizes palackkal tért vissza. Az én gyűrött, hűséges palackomat pedig nem láttam többé… :( :)))

  A szótárhoz lehet hogy lesz egy sok nyelvet beszélő joker emberünk, de ettől függetlenül, ha Te vagy valaki más büfének érzi magát egy nyelvből, akkor jöhet a segítség. Illetve a hasznos szavak listáját is bővíthetitek! ;)

 9. Fáy Dániel
  April 13th, 2011 at 09:08 | #11

  Tehát a szavak első blikkre:
  Napok H., K., Sze., stb., évszakok.
  Emelkedő, lejtő, elágazás, égtájak, nap, hold.
  Szél, homok, sivatag, hőség, tenger, sziget, hegy, tó, völgy, hegycsúcs, hó, jég.
  Szerviz, csapágy, tengely, kerék, fogaskerék, szerszám, lyuk, gumi, menetvágó, csavar, zár.
  Leves, tej, só, cukor, hús, sajt, tojás, zöldség, gyümölcs, hal, gyufa, forr, fagy.
  Beteg, orvos, fájdalom, vér, fej, has, láb, térd, szem, marás, csípés, harapás, méreg.
  Korház, baleset, gyógyszer, gyógyszertár, kötszer, sebtapasz.
  Olló, kés, tűz, kulacs, táska, tű, cérna, kötél, gumipók, ragasztó, ragasztószalag, karabiner.
  Könyv, templom és szakrális megfelelőik tájanként, kilátó, emlékmű, tábor, barlang, öböl.
  Ember, férfi, nő, gyerek, rendőr, tolvaj, lopás, fegyver, felnőtt, diák, öreg, tanuló.
  Pénz, útlevél, vízum, jegy hajóra, repülőre, belépőjegy, pénzváltó.

 10. Fáy Dániel
  April 13th, 2011 at 09:41 | #12

  Sziasztok! Mi csak veszteségrovatot vezettünk, és ment az élet tovább. A túra megtanít arra is, hogy ne ragaszkodjatok a tárgyaitokhoz, de pótlásukat, leleménnyel Ti fogjátok megoldani. A XXI. század vívmányaival élni kell, ha lehet, de ha nincs, ez nem állíthat meg.
  A tandem mellesleg felfér a gépre, bár mi valóban nem vittük így, de itt a közös út vállalásáról van szó, nem az eszköz neve a lényeg, hanem amit írsz is, a másikra figyelésről, olyankor, amikor te se vagy messze 100% már. Nem kis fegyelmezettséget igényel. A kettős mobilitás valóban előny, ha segíteni kell, de ez a szétszakadás veszélyét is hordozza. Nincs egy oldalú érem. De ismerni kell a veszélyeket, hogy fel tudjatok készülni a kezelésükre. Azt már most fel kell tegyétek magatokban, hogy milyen prioritások mentén fogtok élni ezen az úton. Ki vagy mi lesz az első. Szép harc ez, az önmagatok megismeréséhez vezető úton. Jó utat, Dani.

 11. Dóra
  April 15th, 2011 at 07:23 | #13

  Sziasztok, ma reggel hallottalak bennetek a radiocafen. Nagyon sok boldogságot kívánok és mindent, ami kell ehhez a fantasztikus nászúthoz!:-)
  megtennétek, hogy megírjátok az e-book gyártóját és típusát, amit említettetek a reggeli műsorban? köszi

  • Arpi
   April 15th, 2011 at 08:51 | #14

   Szia!

   Köszönjük a jókívánságokat! A könyvolvasó az Amazon Kindle 3 WiFi + 3G változata. Ha megveszitek, az Amazon.com-on rendeljétek, és tokot már ne kérjetek hozzá (azt külön rendeljétek), mert akkor már a limit felett lesz az összeg, és nem tudja az amazon állni a vámköltséget, így nem pár ezerrel, hanem sok ezerrel lenne drágább a kütyü. Én 40200 Forint körül jutottam hozzá postaköltséggel.

 12. Arpi
  April 15th, 2011 at 19:13 | #15

  @Fáy Dániel Köszönjük a szavakat!
  Egyik jóbarátom azt mondta, hogy az út sikere nagyban azon fog múlni, hogy hogyan viszonyulunk a körülményekhez, a tervekhez és egymáshoz. Szerintem is így van.

 13. April 18th, 2011 at 11:26 | #16

  Sziasztok!

  Barátom mesélt rólatok (ő tájfutó). Ha biciklivel jöttök a szertartásra ingyen fotózlak Benneteket!

  Üdv.
  Szabó Sándor

  • Zita
   April 18th, 2011 at 14:35 | #17

   Bringával megyünk, bringával jövünk :)) Nagyon szuper, köszönjük :))) (Te egy riksában fogsz ülni?) :)

 14. May 3rd, 2011 at 12:12 | #18

  Ajánlásom természetesen él, a menet megörökítésével kapcsolatban a riksában utazásom lehet necces lesz – már amennyiben láttad Bud Spencert riksában:)))
  Autóval sajnos nem lehet bemenni a szigetre…

 15. May 11th, 2011 at 19:19 | #19

  Hello,

  very nice honeymoon plan, great trip. To some extents I have nearly the same road plan. Are you aware of the deadline to enter Pakistan from China: The KKH is closed from November until February or March, or did it changed?
  in any case I wish you a good luck.

  Francois

  • Zita
   May 12th, 2011 at 21:55 | #20

   Hello Francois,
   We’re not really afraid since -as we know- the KKH is open until December. :) Well, I hope.. otherwise we need to take a train or something else, cause we’re absolutely wish to cycle the KKH. Thanks for best wishes, good luck to you to. Will we meet on the road, perhaps? What is your plan?

  • Arpi
   May 15th, 2011 at 17:54 | #21

   Hi Francois,

   Here they wrote that the pass is officially open until 31th of Dec, and a guy has passed on 17th of November:
   http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=1981623
   We are going to pass as soon as possible, the plan is about 10th of November, but hopefully we can get there earlier.

 16. May 24th, 2011 at 07:17 | #22

  Sziasztok!
  Még 1x sok boldogságot kívánok nektek!
  Aki lemaradt a tegnapi Aktívról: http://tv2.hu/aktiv/video/lanykeres-repteren-eskuvo-biciklin-a-tuti
  Képek készen vannak lehet este el kéne gyertek hozzám és átadom…, bár még a slideshow hiányzik.
  Sándor

 17. May 24th, 2011 at 18:51 | #23

  Készítettem egy slideshow-t: http://vimeo.com/24180280
  Nyugodtan illesz be az oldalatokba ha akarod… , Sándor

 18. Gábor
  September 27th, 2011 at 13:41 | #24

  Sziasztok!

  Van esetleg egy e-mail címetek, ahova tudnék nektek levelet írni?

  Köszi,
  Ács Gábor

 19. Siqla
  October 21st, 2011 at 11:42 | #25

  @Fáy Dániel

  Kedves Fáy Dániel! Ezt szebben megfogalmazni aligha lehetne.
  (csak olvastam az írását)

 20. October 25th, 2011 at 12:43 | #26

  hi.I am bahram. nahid and me coudnt see our picture in site page.maybe you forgot us.

 21. Etédi Alexa
  October 26th, 2011 at 15:41 | #27

  Sziasztok,
  Milyen közvetlen címen lehetne benneteket elérni? Interjút szeretnénk készíteni veletek…
  A részleteket privát levélben írnám meg.
  Köszi, Alexa

 22. October 27th, 2011 at 15:16 | #28

  hello
  how are you? where are you ?have you been exiting from iran?send pictures that we take together to me please.this is my email : bordbar_bahram@yahoo.com
  we miss you zita & arpi

 23. Jancsó Katalin
  November 25th, 2011 at 14:00 | #29

  Szervusztok

  A Kovászna megyei napilap, a Hírmondó részére szeretnék egy összeállítást írni, mert nem hallottunk rólatok eddig. Lelkesen olvasom a bejegyzéseket, de alig győzöm bepótolni a lemaradásom. Lehet rosszul keresem, de a Rólunk cí1mszó alatt sem tudtam kibogozni a családneveteket és a harmadik személy nevét. Kérlek, segítsetek, és ha lehetne a foglakozásotokat is kérem. Ha jól tudom csíkszeredaiak, vagyok, javítsatok, ki ha tévedek, mivel el szeretném kerülni a félreinformálást. Üdv. Jancsó Katalin

 24. Father Akram
  December 19th, 2011 at 07:59 | #30

  Hi,

  It was nice to meet you. Take care. Many Blessings. Father Akram.

 25. Father Akram
  December 20th, 2011 at 17:49 | #31

  Hi,

  I hope you are safe and sound. Please send me your email. Prayers, Father Akram,

 26. Kolozsi Erzsébet
  May 16th, 2012 at 14:58 | #32

  Email-ben kértem, de igy is kérem, hogy mielőtt elindultok, egy rövid rádió interjura adnátok lehetőséget a Sydney Rádió Mozaik számára. Kérünk szépen egy vezetékes vagy mobil számot, és időpontot, mikor hivhatunk. Időeltolódás 8 óra, ott reggel 8 itt d.u. 4.
  Mi elérhetőségünk
  fenti email, vagy Radio Mozaik oldal a Facebookk-on.
  Előre is köszönjük

 27. November 29th, 2012 at 12:34 | #33

  hi guy’s what’s your e-mail want send you an invite to The travellers Adventure Festival in Dubai onthe 20th dec Ps we met you in Pakistan

 28. Nagy Agnes
  February 2nd, 2014 at 11:11 | #34

  Sziasztok!
  Orultem hogy egy par szot jol is rosszul is tudtok ormenyul. En ormenyorszagban eltem 30 evet. Most itt vagyok M.o on, probalok visszailletkezni. Nagyon nehez. Ott masok az emberek, ertekek, kapcsolatok. Nem azert mert itt rossz de ott jobb. Szeretnek baratokra talalni itt akiket erdekel a keleti es ezen belul az ormeny filozofia.
  Szeretettel Agi
  0630 40 322 49

 29. January 22nd, 2015 at 22:06 | #35

  Hi guys!
  It was great to meet you in Catarina! I am just checking you sites in the restaurant but it seems I will need much more time to go through all stuff I am interested ;) You gave us a huge inspiration to cross Asia next year and we can start slowly thinking about the route and details.
  Enjoy the the rest of Central America and mainly the South Am. I was just thinking yesterday that after all you done you should make it down to Ushuaia! I guess you can always get some cash and that would be a totally logical and superb loop ;) Well just an idea ;)
  Take care and enjoy!
  Suerte!!!
  Best regards from Michal and Zuza, Czech Rep.

 30. June 15th, 2015 at 16:34 | #36

  Gratulalok a bloghoz es az utaitokhoz. Koszi hogy megosztjatok mindezt.

 31. Molnár Ádám
  November 4th, 2015 at 23:10 | #37

  Le a kalappal előttetek! További jó tekerést!

 32. Michaela
  April 18th, 2016 at 19:00 | #38

  Hello,

  wooow, you really are enjoying it!
  Is there any chance that you would come and present about your travels in our coworking space in Budapest? We organize Travelers.Talx with speakers from all over the world sharinf interesting stories and adventures and you are definitely great guys. Next event is already on 26.April starting evening at 19:00… Michaela

 33. Beatrix
  February 17th, 2017 at 16:22 | #39

  Sziasztok,

  Privátban szerettem volna írni, de nem találtam email címet. Az egyik előadásotokon említettétek, a svájci tehénpásztorkodást. Erről hol lehet többet megtudni? Van valami web oldal? Bármi, amin el lehet indulni?

 34. Gabriel ,USA guy who showed you how to dumpster dive in arizona
  July 25th, 2017 at 09:44 | #40

  Greetings, my mane is Gabriel and I showed you the ropes on how to get the goods around back out of the bins in Flagstaff Arizona. We had you over for dinner and would have hosted you ,but you had other arrangements. It would be great to see you and if you have some spare space on the floorr for us that would be a blessing. We may not be in Budapest very ling,so I hope to hear from you soon if possible

 35. Gabriel ,USA guy who showed you how to dumpster dive in arizona
  July 25th, 2017 at 11:15 | #41

  Oh forgot to mention that we’re touring on our bicycles.
  My name is Micaiah I wrote the 1st message on Gabriels behalf cause he texts slowly and I found out he wasnt the one who took you on that around the back door tour,but he spent time with you at the house when you came over for dinner

You must be logged in to post a comment.