Home > Asia, India > (Magyar) Gokarna #3 – Néhány finomság, állat és a Most megélése

(Magyar) Gokarna #3 – Néhány finomság, állat és a Most megélése

April 20th, 2012

Sorry, this entry is only available in Magyar.

  1. April 20th, 2012 at 10:52 | #1

    Nagyon szuper lett ez a cikk!
    1. Mert végre részletesen írtatok a kajáról (ez egy gasztrobloggernek igazi gyöngyszem!!!). Írjatok ezután is minél többet piacokról, kajáról! :)
    2. Meghatódtam a cikk végén írt résztől. Igen, sokan elmondták már előtted, de mindig jó emlékeztetni magunkat a MOST pillanatára!

    Köszi Árpi és Zita!

  2. Györgyi
    April 20th, 2012 at 11:21 | #2

    Én is meghatódtam és nem lehet elégszer leírni, elmondani, megosztani, hogy soha ne felejtsünk el a MOST-ban élni! Köszi Árpi nagyon tetszett ez a bejegyzés is! :)

  3. April 20th, 2012 at 20:48 | #3

    Sziasztok!

    A legnagyobb jóindulattal szólok hozzátok. Azt szeretném javasolni, hogy ássátok bele magatokat a táplálkozástudomány forgatagába, mert amit műveltek az étkezés terén, az túlontúl elszomorító a számomra. Remélem egyszer a táplálkozás terén olyan tudásra tesztek szert, ami számotokra elegendő, hogy mindig jól érezzétek magatokat a bőrötökben. Aki kiokosítja magát azzal kapcsolatosan, hogy mit és mennyit szabad és érdemes azért táplálkoznia, hogy állandóan jól érezze magát, az örök életében egészséges, életvidám és energikus marad.
    Úgy tudja az ember a táplálkozási szokásait pozitív arányba terelni, ha napi szinten olvas róla, beszél róla és természetesen kipróbálja az olvasottakat. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy szokásává tegye az újfajta életformát. Az az ember, aki helyesen táplálkozik soha meg nem betegedhet, állandóan magas az energiaszintje és kimeríthetetlenek az erőforrásai. Aki valóban helyesen táplálkozik az örök életére elfelejtheti az orvosokat és a gyógyszereket is.
    Még régebben összeállítottam egy weboldalt azoknak a könyveknek a kivonataiból, melyeket a leghasznosabbnak találtam a táplálkozástudomány területén.
    http://www.egeszsegestaplalkozas.eoldal.hu/
    Higgyétek el, az az ember aki odafigyel arra, hogy mivel táplálja a testét, az tökéletesen jól ézi magát egész életében, a nap 24 órájában.

  4. vajkovics Mária Szalai János
    April 20th, 2012 at 21:29 | #4

    Kedves Árpi,Zita
    Nagyon szép idézetet válsztottál Mahatma/nagy lélek/Gandhi-tól.
    Az ételek biztosan finomak lehettek a képekről ez derül ki,de mi azért az első hekyre úgy mint Te Árpi a májkrémet tesszük a kolbásszal együtt.Természetesen egy nép étkezési szokásai ugyanúgy hozzátartoznak a kultúrájukhoz mint pl.az irodalom vagy a történelem.Így meg kell kóstolni a helyi ízeket is.Zitának a lábán a hennafestés az valami csodálatos.Ha igaz 2 hónpig megmarad.Árpi harmonikázik Zita dobol.Kész a zenekar.Lehet utcán játszani.
    A”most”gondolat is jó és elgondolkodtató. Mi idézettel felyeznénk be ezt a kis hozzászólást nem tudjuk kitől van.”Mindig úgy beszélj mintha az lenne az utolsó mondat amit még kimondhatsz”

  5. Ivicz Vera
    April 21st, 2012 at 20:01 | #5

    Sziasztok!
    Nagyon nagy érdeklődéssel figyelem utatokat.Igazi csemege. Sok szép napot és vigyázzatok magatokra.

  6. April 22nd, 2012 at 23:17 | #6

    Árpi!
    A kisebb gyomorrontásaitok lehetnek esetleg a helyi vízben mosott zöldségektől, gyümölcsöktől. Amikor azt hiszed, hogy a vizes mosással tökéletesen eltávolítottak mindent a nyers táplálékodról, akkor kerül rá éppen az, amit ti még nem szoktatok meg. Az Egyiptomba utazó európaiak is ebbe szoktak belekóstolni, aztán szaladni ahova kell. A koktélok hűtésére használt jég is ugyanezeket a veszélyeket hordozza.

  7. April 23rd, 2012 at 09:27 | #7

    Ja, a henna nem Zita lábán van, viszont ő készítette, egy másik lány lábára! :)

  8. vajkovics Mária Szalai János
    April 23rd, 2012 at 11:58 | #8

    akkor is szép festés gratula Zitának

Comments are closed.