Home > Asia, Turkey > Traveling further in the lands of Kurds as far as Kulu

Traveling further in the lands of Kurds as far as Kulu

We didn’t rise early in Tepekoly since we went to a wedding the evening before. We had such wonderful experiences that we didn’t mind our late start that morning. Sahaps invited us for breakfast. Again we sat around the large serving tray, ate and had a good conversation. When we get home, we will buy such a large, wooden tray and adopt this Kurdish custom including the tea drinking.Sahap was very curious about how we start and stop cycling with our recumbent bikes. So I gave him a small demonstration:

After our departure, we were happy to discover that the moorland we entered had only a few hills with mild slopes.

 

 

 

 

 

 

 

 


Even the villages were closer to each other, not more than 10 kms. We hardly passed a village, a few knolls, and the next minaret became visible in the distance.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Kozanli we stopped at a small grocer to buy a few cookies and ice cream.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zita had a wonderful time looking around and examining everything in the shop until she found her treasure. Even I thought her efforts were worth it. This treasure was an English-Turkish dictionary and cost only 1(one) lira.

 

 

 

 

 

 

 

 

Before reaching Kulu, there were a few more hills to overtake.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Here we met with a cool old guy, a shepherd, who sported Adidas training shoes. J They are not visible, unfortunately, in the pictures we took of him.

That evening in Latif, we received Kurdish hospitality again.

 

Categories: Asia, Turkey Tags: , , , ,
 1. Stavi Viktor – Jegesmedve-Isbjörn
  August 8th, 2011 at 13:42 | #1

  Fáradtan ne indulj el,vagy pedig csökkentsd a kitűzött távot. Ez nagyon jó tanulópénz volt nektek. Itt még belefér ha hibáztok,de xyz magasság felett ( Pamír – Himalája ),egy ilyen bevállalás végzetes is lehet ( nem tudsz időben jó táborhelyre menni,elkap egy hóvihar a maga esti mínusz 5-6 Fok Celsius hőmérsékletével, roszz helyen állsz meg pihenni ahol lefúj téged bringástól a szél stb. ),már nincs kegyelem.

  Ezt csak tapasztalatok alapján mondom. És még egy jó tanács ha hegyre mész : ködben SOHA DE SOHA NE INDULJ EL SEHOVÁ ! Én már mentem ködben túracuccal,amiből egy jó nagy hóesés és kisebb hóvihar lett.

  God tur,og ha det bra ! Gjor tillbake,og Zita,Du og Jeg gjor til Nord – Nord Norge,Svalbard byen Longyearbyen og Ny-Alesund pa tre sykkel. :)

  Bocs ha rossz a fogalmazás,de nagyon zavar már az a tény is,hogy a gépen nem tudom beállítani a nyelvi eszköztárat ( le van tiltva ),és nem tudok pontosan írni Norvégül.

  Stavi Viktor – Jegesmedve – Isbjörn

 2. EGergely / powee
  August 9th, 2011 at 08:16 | #2

  Iránban majd vigyázzatok arra az ételre amit mindenki mint büszke iráni étel akar nektek adni, mert a haverjaimnak se fogadta be a gyomra (láz, hasmenés) szóval majd kerüljétek. Itt a link: http://pulse.me/s/14Dg5

 3. györgy54
  August 9th, 2011 at 08:50 | #3

  Az úgynevezett ELÉHEZÉS egy kerékpárosnál nagyon veszélyes különösen hidegben és hegyek között. Csoki keksz mindig legyen nálatok. Amikor még nem vagytok éhesek akkor is egyetek folyamatosan 15-20 km-ként. Szálláskeresés fortélyairól LÉNA tanácsait fogadjátok meg. Ő ebben nagyon PENGE volt. Egész Dardzsiling-ig egyszer sem aludtunk sátorban. Ha másképp nem megy játszátok el a nagy hálált. Akkor biztos befogadnak benneteket. Iránban tejet ne igyatok mert,savanyú és mentolos. Iráni mecsetekben imaszobákban tudtok aludni csak persze külön-külön. Egy szobában való alvással itt ne próbálkozzatok,mert elküldenek benneteket. Ezeken a helyeken többségében van mosdó és wc. is. További szerencsés utat kívánok nektek

 4. August 9th, 2011 at 10:17 | #4

  @györgy54
  Köszönjük a tanácsokat Gyuri! :) Mikor lesz valami neten is elérhető élménybeszámoló a túrátokról? Nagyon kíváncsi lennék. Az azért tényleg komoly, hogy egyszer sem sátraztatok… :) Nem is vittetek sátrat? Lehet valahol bővebben olvasni az élményeitekről? Nem írtál valami pár oldalas összefoglalót, vagy hasonlót? Sajnos csak Léna facebook oldalát olvastam, hazaérkezésetek után tudtam meg, hogy Te is üzentél mindig haza, és az körlevelekben olvasható volt.

  Gratulálok a túrátokhoz, fogadd virtuális kézrázásomat, nem akármi, amit végigcsináltatok! ;) Élmények még feldolgozás alatt? :)

 5. györgy54
  August 9th, 2011 at 12:37 | #5

  Sátrat természetesen vittünk,de nem használtuk. Sajnos nem vagyok elég digitális hogy az élményeimet a netre felrakjam,de segitséggel nemsokára megoldom. Még egy fontos szabály: csak palackozott vizet igyatok. Sok helyen a palackba a boltos tölti a csapvizet. de ezen nincs zárófólia. erre figyeljetek. HÁTSZELES JÓ UTAT.

 1. No trackbacks yet.