Home > Asia, Armenia > The Karmir-ghat and the Sevan Lake

The Karmir-ghat and the Sevan Lake

September 12th, 2011

We departed from Aygut with a big run but had to stop and take on some cloth as the weather was not so nice like one day before and at the 1400 m high we felt cold.

 


As we got higher and higher the weather got colder and colder and sometimes also started to rain so we had to wear also the raining coat.

Once we met Zsora, the grandfather from the ayguti family, we left them just few hours ago.Before Chambarak the land totally changed, we got high, lost the trees and everywhere just field and hills, and next to the road we found a little lake. We had a break next to a shop where we met a guy with a totally blue paint bicycle.


On this sector of the road we also saw a cow eating a plastic bag .-). After Chambarak the road got harder we could carry on just with 4-5 km/h.
The Karmir-ghat is on 2177 m high.

The ghat was experience but not like I expected (sunshine, nice view to the mountains) but reached is so could start the prize, the way to down and as you can see we take on many clothes for it.


The Sevan lake is on 1900 m high, was very cold and windy.
The lake was amazing together with clouds. We planned a lot to get to Armenia and finally we are here.Zita had bicycling under a big rainbow. At the morning we started on 1370 m, we passed a ghat on 2177 m and now we are next to a lake on 1900 m. At night we gave a surprise to ourselves, we rent a nice room.

 

 1. September 12th, 2011 at 11:46 | #1

  Sziasztok!

  Ma akadtam a blogotokra. El fogom olvasni az első betűtől és várom a folytatást is.

  Jó utat kívánok!

  Üdv R0fike

 2. Balázs
  September 12th, 2011 at 12:35 | #2

  Én is most akadtam vissza a blogra (még indulás előtt olvastam, de azóta nem). Jó olvasni innen az irodából a bejegyzéseket, csak irigykedik az ember :)

  Egyébként a kóla a legjobb gyomorbajokra.. mar sokszor tapasztaltam és többen is ajánlották. Lényegében mindent elpusztít, tehát a fertőtlenítő hatása remek :))

  Hajrá!

 3. Beltegor
  September 12th, 2011 at 14:19 | #3

  Táplálkozással kapcsolatban szeretnék néhány meglátásomat megosztani veletek.

  Hasmenést okozhat az is, amikor elsavasodik a szervezet. Ezt okozhatja a túl sok étel, főleg ha savasító hatásúak. A testmozgás is minél intenzívebb, minél hosszabb ideig tart, annál több savat termel a szervezet, amit utána semlegesítenie kell. Így a túlevés és a intenzív testmozgás összeadódva elsavasodik a szervezet.

  Ebből adódóan oda kell arra figyelni, hogy arányaiban minél több lúgus ételt kell bevinni a szervezetünkbe.

  A helyetekben az étrendet kiegészíteném élő, nyers növényi ételekkel: Gyümölcsökkel, salátákkal, tökféleségekkel stb., olyan nyers növényi ételekkel, ami éppen kapható. Üdítő helyett csak vizet innék, ha lehetne lúgosat (vagy szódabikarbónával enyhén lúgosítanám). A túlzottan lúgos víz is hasmenést okoz ugyanúgy, mint az elsavasodás!
  Minimalizálnám a következőket: fűszeres, sós, olajos, zsíros ételek. Hús, tej és tejtermékek. Édességek, üdítőitalok, kávé, alkohol stb.

  Minőségi ételekből jóval kevesebbel is beéri a szervezet és sokkal könnyebb az emésztés is, több energiája marad az embernek élni és élvezni az életet.

  Szép időt, sima és csendes utat kívánok Nektek!

  Beltegor

  Az alábbi linken a témával kapcsolatban Tim Van Orden-ről olvashattok:
  http://kivalo-egeszseg.blogspot.com/2009/08/nyerseves-felso-fokon-tim-vanorden-nel.html

 4. Reku Papa
  September 12th, 2011 at 15:15 | #4

  Árpesz,

  én Montenegróban kaptam akkora hasmenést, olyan tisztára kipucolt, hogy ki lehetett látni a végbelemen, ha nagyra nyitottam a számat.

  Egy dolog maradt meg bennem: A kóla. Egy nap alatt megittam kb. 2 liter kólát. Szerintem előtte, 50 év alatt nem ittam ennyit.

 5. Reku Papa
  September 12th, 2011 at 15:17 | #5

  @R0fike

  Szevasz Cimbora! Rég találkoztunk! Csiga Papáról magyarítottam Reku Papára :)
  reku.papa@gmail.com

 6. Isuka001
  September 12th, 2011 at 20:46 | #6

  Sziasztok, Utazók!

  Az, hogy lehet, hogy a mai beszámolótokban lévő videókat már a múlt héten láthattam a yuotubon?
  Zita szerintem nagyon hátul ülsz, bár Te mentél el így Örményországba és nem én. Teljesen ki van nyújtva a lábad a pedált épp, hogy eléred. De az is lehet, hogy most pihentető pozícióban vagy.http://360fokbringa.hu/wp-content/uploads/2011/09/4-05-armenia-karmir-pass.jpg

 7. Benjami
  September 13th, 2011 at 21:59 | #7

  Sziasztok!
  A beszámolóitokból úgy tűnik egyre könnyedebben veszitek az emelkedőket, pedig mostanában bőven volt benne részetek. Az utatok elején mondtam is Nektek hogy kell kb. 5000km a rekuval hogy elérjétek azt az átlagos utazósebességet amit régebben a hagyományos biciklivel tudtatok tartani. Ezen már túl vagytok (főleg a Római és egyéb utakkal együtt), kialakultak a “rekusizmok”.
  További jó utat kívánok!

 8. Kele Imre
  September 13th, 2011 at 23:53 | #8

  Szia Árpi!!
  Jó látni, hogy jól vagytok! Kitartást, sok szerencsét az útra! :)

 9. kt
  September 20th, 2011 at 23:04 | #9

  Én fürödtem is a Sevan-tóban …. 86 ban :-) A felhők dettó ilyenek voltak akkor is!

  A tó szintjét sajnos idióta szovjet mérnökök leapasztották – áramtermelésre használták, leengedték egy erre épített alagúton. Szerencsére rájöttek, hogy előbb-utóbb kifogy a víz, és elzárták a csapot…. A félsziget előtte sziget volt.

  Részletesebben:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Lake_Sevan

Comments are closed.