Home > Asia, Pakisztán > (Magyar) Chilas-tól Dasu-ig egy teherautó platóján

(Magyar) Chilas-tól Dasu-ig egy teherautó platóján

January 2nd, 2012 Leave a comment Go to comments

Sorry, this entry is only available in Magyar.

 1. hvcsaba
  January 2nd, 2012 at 10:20 | #1

  Sziasztok!

  Nagyon boldog új évet kívánok nektek. Már vártam, hogy írjatok, de közben épp az járt a fejemben, hogy jó is, hogy van egy kis szünet. Elvégre nászúton vagytok, néha nektek is szükségetek van elrejtőzni a legújabb sztorikra kíváncsi szemek elől.

  További jó utat!

  Csaba

 2. Arpi
  January 2nd, 2012 at 10:34 | #2

  @hvcsaba
  Bizony, többek között ezért sem volt bejegyzés az ünnepek között! :) Mi is el voltunk foglalva a készülődéssel, az ünnepekkel, saját magunkkal, egymással – meg sok egyéb más dologgal, TV, vízum, helyiek túláradó szeretete -, ezért nem volt bejegyzés. Talán így az olvasók is pár perccel többet töltöttek a családjukkal, barátaikkal! ;) :P

 3. January 2nd, 2012 at 11:07 | #3

  Kedves Zita és Árpi unokám !
  Egyre izgalmasabbak a beszámolók, főleg nekünk ilyen 80 év felettieknek. Ezek a kődobáló kölykök miatt valahogy mi már nem tudnánk úgy élvezni a tájat se mint ahogy azt a táj maga megérdemelné. Jó idáig szerencsétek volt és kívánjuk, hogy továbbra is legyen. Nekem az ilyen helyen az se tetszene, hogy ti jóformán tejes teán éltek, Én viszont a tejnek még az illatától is rosszul lennék, a teát meg végkép nem rontanám el, nekem a teába csak a citrom meg a cukor elfogadható, még a rumot is csak nagy ritkán tudnám tea kísérőnek meginni. A tejes teától meg hányingerem lenne állandóan. De hát az a fontos, hogy Ti szeretitek és italnak elfogadjátok. Örülök, hogy az esküvői képeket sikerült eljuttatnom. Az újévi jókívánságokat, pedig élőszóval is a Skype adta lehetőségek is sikeresek voltak a sok áramhiány ellenére, de azért most írásban is rögzítem BOLDOG ÚJÉVET és hazaérkezés után a MAGYAR HAZA szerencsésebb építését, mint ahogy az eddig
  nekünk sikerült, beleértve természetesen a tervezett CSALÁD SZAPORULATOT. HAJRÁ MAGYAROK
  Lali papa és Éva mama

 4. Arpi
  January 2nd, 2012 at 11:33 | #4

  @Harkányi Lajos
  Lali papa kommentjeit mindig élmény olvasni! :) Az igazat megvallva azóta már én sem vagyok úgy oda a tejes teáért, de ennek részleteiről majd a következő utáni bejegyzésben (megírás alatt…).

  Most, hogy van íróasztalunk, és épp áram, sőt még internet is van, a szerdára esedékes tartalmat szerkesztem épp, ami számokról fog szólni, és talán csak egy színes kép lesz benne, az is egy grafikon! :P

 5. Petya
  January 2nd, 2012 at 13:52 | #5

  Szuper a bejegyzés ismét!
  Alig találtam meg a googlés térképen, hogy merre jártatok. De kb itt lehettetek:
  http://www.google.hu/maps?q=Dassu+Pakiszt%C3%A1n&hl=hu&ie=UTF8&ll=35.28038,73.295288&spn=0.330153,0.775909&sll=33.906896,74.926758&sspn=10.731279,24.829102&vpsrc=6&hq=Dassu+Pakiszt%C3%A1n&t=m&z=11

  Jó lenne, ha az útitervetekről is szó esnék valamelyik bejegyzésben. Ha csak nagyvonalakban is.
  Boldog új évet itthonról!

 6. zenjebil
  January 2nd, 2012 at 16:15 | #6

  szia Arpi! Mit gondoltok, ha egy csapat koszos ruhaju, feher boru gyerek dobalna meg titeket nem utalnatok oket ugyanugy? sok szerencset a fantasztikus utazashoz!

 7. F.Peter
  January 2nd, 2012 at 16:40 | #7

  Még szerencse hogy a dobáló gyerkőcöknek senki nem mutatta meg, hogy milyen játék a csúzli. Avval azt hiszem hatásosabban bosszanthatták volna a biciklizőket.

  Azon csodálkozom, hogy többször is írtátok már, hogy hidegben aludtatok, tekertetek…nem volt fűtés …stb, de még egyikőtök se fázott meg. Én a megszokottnál 5 fokkal hidegebb lakásban is képes vagyok megfázni. Mi a titok nyitja? A mindennapi testmozgás? Rendszeresen szedett vitaminok? Vagy egyszerűen csak adottság?
  Üdv.

 8. VDS
  January 3rd, 2012 at 00:23 | #8

  Sziasztok!
  Regota olvasom a postokat de eddig nem szoltam hozza a dolgokhoz, azonban most gondoltam leirom, hogy szerintem miert dobalhatnak meg benneteket a gyerekek (ugy vettem eszre eddig nem nagyon tisztazodott a dolog)
  Ahogy nezegettem a terkepet, egyre kozelebb kerultok ahhoz a kornyekhez ahol pl: Osama Bin Ladent is elfogtak. Azokon a teruleteken az amerikaiak katonai muveleteket hajtottak vegre. A helyiek, igy azok a gyerekek is tudnak errol amellett, hogy szamukra pedig mi nyugatiak egyformak vagyunk. Amerikai, britt, magyar, szamukra egyre megy, csak az szamit, hogy a nyugati emberek most itt lovoldoznek. Nem hiszem mi is orulnenk annak ha mondjuk indiai katonak csak ugy lovoldoznenek nalunk. Azokon a nyugatiakon pedig akik lathatoan nem fegyveresek, lehet revansot venni. Szerintem ez allhat a hatterben.
  Sok sikert es jo utat kivanok! Hajra Arpi es Zita!

 9. Miki
  January 3rd, 2012 at 08:45 | #9

  Sziasztok Ifjú Pár!

  Többekhez hasonlóan én is rég óta követem az utazásotokat, olvasom a blogot, és nagyon élvezem (gondolom, Ti még jobban :D)!
  Egy észrevételem viszont lenne: tök jó lenne, ha a beszámolókban írnátok konkrét dátumokat is! Nekem pl. érdekes lenne, hogy ha lenne viszonyítási alapom, hogy amíg Ti mondjuk egy teherautó platóján zötykölődtök, addig én mit is csináltam. Meg dátumokkal szerintem követhetőbb lenne az egész.

  További sok sikert és jó utat Nektek!!!

 10. January 4th, 2012 at 20:08 | #10

  @zenjebil
  Nem utáljuk a követ dobáló gyerekeket, de bizonyára máshogy álltunk volna hozzájuk, ha “fehérek” lettek volna. Alapvetően nem ezzel volt a baj, hanem hogy nem volt valamilyen közös nyelv, amin érdemben kommunikálhattunk volna velük a mosolygáson, integetésen, kődobáláson túl. Ők pedig valamilyen oknál fogva úgy álltak hozzánk, ahogy…

  Amit VDS írt, abban könnyen lehet igazság, de ez szerintem csak egy része a dolognak. Az egész baj ott kezdődik, hogy nem az iskolában voltak, hanem az út mentén kódorogtak. Valószínű nem volt iskola a környéken, ahová mehettek volna.

  F.Péter! Hogy miért nem fázunk meg, az jó kérdés. Talán a mozgás teszi. Néha szipogunk, de ennél több tényleg régen nem volt. (van más bajunk: fogfájás, gyomorbajok) Random szedünk C és multivitamint, nem ülünk fűtött autókba, fűtött irodákba. Egész nap hűvösben vagyunk, egész nap több réteg ruha van rajtunk, és csak a takaró alatt van olyan meleg, hogy ebből néhányat levehetünk.

  Miki! A beszámolókból eddig kimaradt a dátum, de majd ezentúl próbálom valahogy belecsempészni. Ha utólag is érdekes, a mai, 2011 számokban bejegyzésben visszakövetheted, mi mikor történt. Egyszer talán, ha jut idő ilyesmire is, megcsinálom ugyanezt a táblázatot, linkekkel tarkítva a bejegyzésekhez. ;)

 11. banzi gabesz
  January 8th, 2012 at 21:47 | #11

  Annyira királyok vagytok, puszi NEKTEK!!

 1. No trackbacks yet.