Home > Asia, Iran > Első esténk Teheránban – De miért a rendőrségen?

Első esténk Teheránban – De miért a rendőrségen?

October 3rd, 2011

Sorry, this entry is only available in Magyar.

 1. F
  October 3rd, 2011 at 09:29 | #1

  Kedvelem az írásaitokat, de sztem elég felkészületlenek vagytok, ha azt gondoltátok, hogy nem kell egy keleti országban megkérdezni az árakat. Klasszikus autóstop ugyanis nincs, akit felvesznek az fizet… Nálunk telekocsinak hívják :).
  Az ár meg természetesen abszurd volt ez igaz… A faszi egy nagy verést érdemelt volna nem 70 dolláőrt :)
  Viszont,ha többi kultúrából is csak ennyire készültetek fel, nem biztos, hogy körbeértek…

 2. Reku Papa
  October 3rd, 2011 at 11:28 | #2

  Na végre valami izgalom! Eddig olyan volt az utatok, mintha valami speciális utazási iroda titokban, előre leszervezte volna, csupa kedves vendéglátókkal, mosolygós kisgyerekekkel, aranyos háziállatokkal, biokajával…

  :-)

 3. Geszti Dániel
  October 3rd, 2011 at 15:05 | #3

  Na ilyen esetekre való a kis medveölőm (ami a citromvágás óta tiszta rozsda) és a tükör előtt begyakorolt, én most kettéváglak nézés vérben forgó szemekkel..Kár hogy nem voltam ott veletek. Szerintem ezt 2 pofonnal letárgyaltam volna.:)) Amíg én “alkudozom” ti elgurultok, aztán tali később..

  JJJaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjj de elkelne nektek néha egy bádigárd.:)

 4. Z atya
  October 3rd, 2011 at 19:37 | #4

  Én ezekből a sorokból nem a felkészületlenséget, hanem épp a fölkészülés menetét figyelem lélegzet-visszafojtva…

 5. hkolga
  October 3rd, 2011 at 20:10 | #5

  Most sajnos lehet, hogy néhány napig még a Napi Rövid Életjelet sem tudják küldeni, mert valószínű nem tudják majd a telefonokat használni. Árpi telefonja különben azért nem működött Iránban, mert Twitterrel küldte az NRÉ-t a facebookra és letiltották. Reméljük valahol tudnak majd internetezni, különösen fontos ez azért, mert most már tényleg nincs sok készpénzük, bankautomata nem lesz amerre járnak, az utánuk küldött pénz felvételéhez pedig kell egy biztonsági kód, amit az itthoni feladáskor kaptunk meg. Rengeteg dologra kell figyelni. Itthonról próbálunk segíteni, de az igazi feladat náluk van. Az írások előre elkészültek, időzítve vannak még további 5 hétköznapra, illetve a jövő hétfőin még kell egy kicsit dolgozni. A képeket, amiket tömörítve hazaküldtek, Árpi testvére fogja kitenni, amint tud rá időt szakítani.

 6. sanya
  October 4th, 2011 at 21:46 | #6

  @Geszti Dániel

  Helló kedves bádigárd! Van-e lehetőség, hogy csatlakozz egy újabb szakaszon? Bár akkor a függőágyadat lehet fel kell cseréld valamilyen más szállás-lehetőségre!
  Dolgozz-dolgozz, hátha összejön!

 7. Dezsőfi Rajz KAtalin
  July 18th, 2013 at 16:01 | #7

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Teher%C3%A1n

  A város 658 négyzetkilométeren terül el az Alborz-hegység lábánál. Lakóinak száma 7,16 millió, az agglomerációval együtt 14 millió.

Comments are closed.