Home > Asia, Iran > In Takestan with the family Sajjad

In Takestan with the family Sajjad

September 30th, 2011

We met a motorcyclist, who was wearing a mask. He gave us some grapes.
We became very good friends with Sajjad, he got out his geography book and we showed him the way we had covered already and the way we were planning to cover.
I covered a page in Sajjad’s exercise book with drawings and writing for him to keep as a memory.


Later the other members of the family arrived.
We learned that unlike all other parts of the world the thumbs up sign has a very rude meaning.

When we said good-bye to Sajjad we made him promise to go on learning English, attend school diligently and persistently and go on with his studies at university just like his brothers. And of course if he happens to come to Hungary at any time in his life, he ahould by all means visit us.
Mohammat accompanied us for the first 40 km dressed as a cyclist from top to toe, as far as the next town, Quazvin.
Zita was very happy with a big mug of capuccino, Pafriz and I ate even an icecream.

Leaving Quazvin we reached the motorway.

 1. bringas
  September 30th, 2011 at 13:47 | #1

  Sziasztok! Jó és balesetmentes utat. Nem tudom, ismeritek-e ezt az oldalt? http://onlinetvradio.info/ Sok magyar rádió, tv van itt. Neten nézhető hallgatható, nézhető.

 2. Stavi Viktor – Jegesmedve – Isbjörn
  October 1st, 2011 at 02:29 | #2

  Zita és Árpád! Nagyon jó olvasni a beszámolóitokat. Annak külön örölük,hogy a telefonomon is lehet olvas WAP/GPRS kapcsolattal a beszámolóitokat / albérletbe nagyon drága lenne a bekötés,és még 20.000 Ft büntetést is fizetnem kellene,mert nem fogok 2 éves,hűségnyilatkozatot kötni /. Én úgy nézz ki December végén,Január elején otthagyom a melóhelyemet,az albérletet,és ezt az országot is. Igazolványaimat,meghosszabítom,és irány az ismeretlen…főleg Észak Európa / és csakis Norvégia-Norge/,Grönland,talán Észak Kanada. Egyenlőre konkrét meló nincsen de nem érdekel semmi,maximum ,,kulturált módon” csövezek egyet. Már csak jó ruházat,és egy jó könnyű sátor / Nordisk – Jernberg SI + előtérponyva lenne az igazi / kell, és némi kp. . Munka,jövőbeni kilátások + fogyasztói társadalom ABSZOLÚT NEM ÉRDEKEL MÁR ENGEMET. A természet mindent megad,még télen is / az első országok az Alpok országai lesznek,majd viszek füzetet meg iróeszközt viszek és naplót írók/,persze a téli körülmény és nem éppen az ideális terep / hegyek /,amik vonzz,és társakat is találtam/találok a dologra akik segítenek nekem. Mielött bárki azt hinné megörültem,vagy a blogírás idején tudatmodósító szereket /alkohol,drog,gyógyszer/ fogyasztok az sajnos téved. 8 idegösszeroppanás és egyébb stressz miatti problémák megtették a lassú pusztító hatásukat,és én nem akarom – átvitt értelemben – önként a nyakamat a kötélbe rakni,úgy ahogy nagyon sok embertársam teszi nap mint nap. A blog olvasását meg meg fogom oldani igaz nem naponta,hanem mondjuk 2 hetente ;) . Stavi Viktor – Isbjörn aki nem adja fel és tényleg kimegy a Jegesmedvékhez.

 3. BanziG
  October 1st, 2011 at 21:20 | #3

  Fú RP nagyon jó olvasni Titeket! Ha tehetitek ne rádiózzatok, csak rakjtátok meg!
  @Jegesmedve: ez azért komoly amit írsz.

 4. Pintér Luca
  October 2nd, 2011 at 20:19 | #4

  Kedves Árpi és Zita!
  Le a kalappal az eddig teljesítményetek előtt!
  Az indulásotok előtt már kapcsolatba léptem veletek egy újságcikkel kapcsolatban. Szívesen írnék Rólatok továbbra is és arról, hogy hogyan haladtok. Kapcsolatba tudnánk lépni személyesebben – akár e-mailen keresztül?

  Válaszotokat előre is köszönöm!
  További jó utat Nektek!

 5. olga
  October 3rd, 2011 at 08:48 | #5

  Árpiék Türkmenisztánban nem biztos, h látnak emailt, de utána biztosan jelentkeznek (Árpi anyukája)

 6. October 3rd, 2011 at 14:34 | #6

  A szerekről jut eszembe: a miltivitamin Ázsiában is könnyen beszerezhető?

 7. Pintér Luca
  October 3rd, 2011 at 15:58 | #7

  @olga
  Kedves Olga!

  Köszönöm a választ!
  Igen, gondoltam, hogy ez akadályt jelenthet :), de bízom benne, hogy tudunk majd értekezni, ha már olyan helyen vannak.

 8. Dezsőfi Rajz KAtalin
  July 18th, 2013 at 15:58 | #8

  @BanziG
  Ja, nagyon komoly.
  “…társakat is találtam/találok a dologra akik segítenek nekem…”
  Könnyű úgy elmenni ebből a társadalomból, ha közben valakire támaszkodunk.

  Kíváncsi lennék, hogy tart most az emberünk.

 9. Arpi
  July 21st, 2013 at 15:53 | #9

  @Dezsőfi Rajz KAtalin
  Ezt a választ Stavinak szántad, nem BanziG-nek. Stavit nem kell bántani, megvan neki a maga baja bőven, de ezek mellett is mer álmodni és ha ezeknek az álmoknak csak az egy tizede valósul meg, már akkor is megérte. Ő ilyen, álmodozik, tervezget, és a terveit merészelte anno még ide is leírni. Bár pár hónapja nem hallatott felénk magáról, elárulom, sajnos ezen terveiből kevés valósult meg neki. Látatlanban, ismeretlenül, néhány komment után ne ítéljünk meg senkit, nem ismerhetjük a teljes hátterét az ő történetének. Stavi egy nagyon érdekes barátunk, nem éppen könnyű úttal, és ha valamiért, én az álmaiért nagyon becsülöm őt és örülök, hogy ismerhetem! Bocsánat, de ez kikivánkozott belőlem, Stavit meg szerettem volna védeni. :)
  A társadalomból pedig nem lehet teljesen kiszakadni, ez szinte lehetetlen de akiknek netán mégis sikerült, azokról mi nem tudhatunk, hisz mi a társadalom részei vagyunk és ha tudnánk róluk, az azt jelentené, hogy nem sikerült teljesen kiszakadniuk a társadalomból! :O :D Stavi itt inkább a társadalom és a mai világrendszertől való távolodási/függetlenedési szándékat szerette volna szerintem kifejezni. Önállóbbá, függeltenebbé válni akár kis csoportokban, barátokkal (sőt, inkább így, mint tökegyedül) szerintem okos dolog manapság, még akkor is ha soha nem jön el a sokak által huhogott “geddon” még egy enyhébb változata sem. Hozzáteszem: szerintem… :)

 10. sajjad
  November 5th, 2014 at 06:41 | #10

  Hi i am sajjad and i am so happy becus you are enbed your travel to safly . now i am 18 years old and i want to go in the electronik univercity . i want to turn into a electrian . goodby . .for now

 11. sajjad
  November 5th, 2014 at 06:58 | #11

  pleas text and be in conect whit me

 12. Arpi
  November 6th, 2014 at 22:25 | #12

  @sajjad
  Hi Sajjad, :)
  We are very happy to see your comment! How are you and your family? It is incredible that now you are 18 years old… :) Time goes so quickly :)

  We wrote you an e-mail so we can keep in touch from now trough e-mails! ;)

 13. Mohán Valéria
  January 9th, 2015 at 22:51 | #13

  @sajjad
  Hi Sajjad!
  It was pleasure to read what Arpi wrote about you.
  I am a teacher. I see, you are a nice and clever man. I wish you realize your dreams!

 14. January 29th, 2015 at 10:48 | #14

  hi.everyone can coming in here . in our home . in my country. my city . my homes door is opens for every body want to come Iran. this is my email address saji.ardem@gmail.com. and evey body can text me the email and I ansver to him. the people of my country are worbest people. now I say hi to you arpi ,you are teach to me so tings ,tanks to you (سپاسگذارم). and where is Zita I can’t find she ,say hello to she. in here the rain is so a few and this is a problem for us . good-by , I love you and your people

Comments are closed.