Home > Asia, Pakisztán > (Magyar) Gulmit-tól Karimabad-ig, át az Attabad-tavon és a tengelyig érő porhomokon

(Magyar) Gulmit-tól Karimabad-ig, át az Attabad-tavon és a tengelyig érő porhomokon

December 8th, 2011

Sorry, this entry is only available in Magyar.

 1. Gregory
  December 8th, 2011 at 08:13 | #1

  Ez valami nagyon szép, a videót már korábban láttam, azóta úgy érzem, hogy el akarok jönni ide kirándulni egyet :)

 2. R0fike
  December 8th, 2011 at 08:27 | #2

  Azt a finom port nem, de a többit nagyon irigylem !
  A napfényben úszó hegyek tényleg csodásak.
  Remélem, sikerült a láncot megtisztítani!

 3. Emi
  December 8th, 2011 at 09:18 | #3

  Hát az utak… az brutális!!! A vidék csodás, csak ámulok és bámulok!!! Nagyon tetszik a töretlen, célra orientált kitartásotok. Nem hiába mondják a keleti bölcsek, hogy “az út a szép”:) Még egy ide vágó idézet:”Az ideák birodalmában minden a lelkesedéstől függ, a való világban minden a kitartáson múlik. In the realm of ideas, everything depends on enthusiasm; in the real world, all rests on perseverance.” (Johann Wolfgang von Goethe) Nagyon tetszenek a videók! További jó utat, have e nice journey!:)

 4. fishermansfriend
  December 8th, 2011 at 11:32 | #4

  Sziasztok,

  Nov 8 óta nem frissült az RSS feed. Meg lehetne szerelni? Köszönöm!
  További sok szépet és jót kívánok nektek.

  üdv,
  Egy csendes olvasó

 5. lowi
  December 8th, 2011 at 15:05 | #5

  Miközben olvastam és nézetem a képeket arra gondoltam hogy még jó időben jártatok arra, mert ha eső után, netán esőben érkeztek erre a porhomokos útra, az még kegyetlenebb lett volna. Minden elismerésem a tiétek.

 6. Harkányi Lajos
  December 8th, 2011 at 16:19 | #6

  Szia Zita és Árpi !
  Éva mamával az enyhén borús időben a meleg szobánkban élvezhettük a Nektek nem épen élvezetes nyakig poros útszakaszokon készített videó felvételeket. Az útminőséget nagyon élethűen festette alá a Müezzin fájdalmasnak ható kínlódást zengő hangja, ami ráadásul a környező hegyormok következtében visszhangzott is. Ha nem is pont ott volt.
  Énnekem pedig a vastagon poros útról kajánul eszembe jutott, egy volt mérnök kollégámnak egy hajdani megállapítása: Ő ha meglátott az utcán egy nagyon alacsony testű hölgyet akkor rögtön a következőket mondta: “odanézzetek srácok micsoda varrógép járása van ennek a porbafingó nőnek ”
  Hát Pakisztánba a Ti túra útvonalatokon nem is kell olyan alacsonynak lenni, hiszen szinte a kerékpárjaitok tengelyét érte a vastagon poros út felszíne. Az erről készült fotó a tanú.
  Minden esetre le a kalappal a teljesítményetek előtt, gondolom Árpi azért magadba kellett visszatartani ennek leküzdése közben amúgy “magyaros mondott szakkifejezéseket”…

 7. hvcsaba
  December 8th, 2011 at 22:32 | #7

  Árpi,

  hogy bírta a port az agyváltó? Nagyon érdekelnének a tapasztalataitok. Kellett már benne olajat cserélnetek?

  Hogy vált be? Könnyen, kényelmesen kezelhető?

 8. December 9th, 2011 at 13:11 | #8

  Huhuhú! Ez nagyon ott van. Nem is hiányzott a kitámasztó… :-)Köszönjük a videókat, így sokkal szemléletesebb. Jó utat!

  Csabának: úgy emlékszem, egyszer cseréltek már olajat.
  Szia,
  Tündi

 9. Krisztian
  December 9th, 2011 at 19:49 | #9

  @fishermansfriend
  Nekem minden nap jön a feed a Reader-be.. mindig onnan jövök.

 10. December 11th, 2011 at 16:48 | #10

  A Rohloff fantasztikus, nagyon konnyu kezelni es meg Zita is tud benne olajat cserelni! :) 5000km-enkent kell olajat cserelni benne. Amugy semmi gond vele, por viz sar nem art neki, es meg a hatsokerek is sokkal masszivabb vele. Szimmetrikus rovid kulloknek hala. Szoval a Rohloff bevalt noha a dragasaga miatt Evobike nelkul biztos nem ilyennel indltunk volna el. Viszont most orulunk hogy ilyenunk van. Koszonet erte az Evobikenak! A pamiri angol baratainknak is szinte kizarolag Rohloff agyvaltoval nyomtak es ok is nagyon elegedettek voltak vele. Remelem tenyleg egy eletre kiszolgal majd ahogy mondjak. Ez a hozzaszolas tudom hogy egy nagyon draga termek fizetett hirdetesenek hathat de csak az oszinte velemenyunk. :) Mindig zavarba vagyok ha a Rohloffrol kerdeztek mert ez egy nagyon draga cucc volt.

  Rohloffot csak akkor vegyetek ha nagyon durva terepre keszultok (pl. Kozep-Azsia) vagy nagyon hosszutavra terveztek es utaltok fogaskerekeket pucolni. Kulonben erdemesebb inkabb felretenni azt a penzt az utra! ;)

 11. fishermansfriend
  December 12th, 2011 at 10:05 | #11

  @Krisztian
  Szia,

  Ééés tényleg, a =/!%””XZXZX)”%/)/! thunderbird…. Te mit használsz? :)
  Köszi,

 12. Fawx
  August 8th, 2013 at 16:42 | #12

  @Arpi
  Eddig azt hittem, hogy az út miatt vered a garast a fogadhoz, de most már látom… nem nekifutásból, hanem születésből vagy kapzsi.
  No nem baj, majd az asszony – hosszú évek, fáradságos munkájával – megszerel.

 13. Viktor
  September 14th, 2013 at 21:29 | #13

  Hihetetlen, milyen helyeken jártatok! Eddig csak ámultam-bámultam a bejegyzéseiteken, de most hozzászólok végre én is!
  El se tudom képzelni, ennyi kaland hogy fér bele egy napba. És még emellett rendszeresen naplót is írtok, hát minden elismerésem. Amit a képgalériában láttam, egyenesen lenyűgözött: ilyen csodálatos naplementét még nem láttam, mikor a völgy már szinte korom sötét, a hegyek meg még mindig világítanak. Ahogy nézem, ezek a havas csúcsok 5 ezer méterrel magasodtak fölétek! Erről az az élményem jutott eszembe, mikor nyáron Chamonix-ba érkeztem, a Mont Blanc alá. Hát az is egy kisebb vizuális sokk volt, de ezzel alig lehet összehasonlítnani.
  Már amin eddig keresztülmentetek, az egy életre elegendő kaland lenne egyeseknek, de még csak a épp a negyedénél se jártatok. Hát még mennyi élmény vár rátok! Titeket kísérni jobb, mint akármilyen kalandregényt olvasni még úgy is, hogy bőségesen le vagyok maradva tőletek. Na nem baj, majd behozlak titeket!

  Köszi az olvasnivalót, erőt ad a tanuláshoz! Ugyanis itt már elkezdődött a félév az egyetemen… Már most a jövő nyárra gondolok, hogy merre legyen a bringatúra :)

Comments are closed.