Home > Asia, Pakisztán > (Magyar) Kétnapos kényszerpihenő Besham-ban

(Magyar) Kétnapos kényszerpihenő Besham-ban

January 5th, 2012 Leave a comment Go to comments

Sorry, this entry is only available in Magyar.

 1. Ági”néni”
  January 5th, 2012 at 10:29 | #1

  A gyomor-bél fertőzés és a por összefügg.Ezt a rádióban hallottam egy katona orvostól,aki Afganisztánban szolgált.Az ottani katonáknak is ez a leggyakoribb betegségük.A fertőzött széklet az út porába kerül,és innen a körforgás.A leghatásosabb megelőzés és gyógymód a tömény szesz.Ők is alkalmazták,szigorúan titkosan!
  Talán ezért van,hogy nem egyszerre betegedtetek meg(szerencsére),viszont úgy tűnik,nehéz kivédeni.
  Sajnos én az erdélyi kiruccanásokat sem úszom meg fertőzés nélkül,más európai országban viszont semmi bajom.Ezért különösen átérzem a helyzetet.
  Jó hír a vízumról!Hegymászás is lesz?
  Pihenjetek,erősödjetek!

 2. Habi
  January 5th, 2012 at 13:04 | #2

  A porridge magyarul zabkása. Valódi kalória bomba. Tényleg vízben, vagy tejben kell főzni. Engem a tejberizsre emlékeztet az íze, ezért is szoktam kakaóval enni.

 3. hvcsaba
  January 5th, 2012 at 18:11 | #3

  Sziasztok!

  Elismerés a kitartásotokért. Megpróbálhatott titeket ez a betegség, de egyben össze is kovácsolt. Ennél kevés kellemetlenebb lehet egy ilyen túrán. Szerezzetek be valahol egy fél liter tömény szeszt, az nem lehet akkora túlsúly a csomagokban. Fertőtlenítsétek le magatokat. Mi is ezt csináltuk a tavalyi lengyelországi zarándoklatunkon. Hiába, rákényszerültünk.

  Árpi, vissza térve a lánctányérra:

  a fogaknak nyilván a menetirány felé eső élét kell megreszelni, hogy be tudjon akarni a lánc fogai közé és ne ugorjon meg rajta a lánc. Én még soha nem csináltam, nem is tudom, hogy lesz-e rá szükségetek, de gondoltam leírom.

  Újra felteszem a kérdést, amit már valaki feltett az utatok elején: nem tesztek közzé valami bankszámlaszámot, ahová lehet nektek adományt küldeni? Azt hiszem, hogy nagyon sokak nevében állíthatom, hogy oly sokunknak nyújtotok feledhetetlen élményt az írásaitokkal, hogy szerintem igen sokan lennének, akik szívesen küldenének nektek (őszinte szimpátiából)adományt. Szerintem sokkal többen olvasnak titeket, mint ahányan írunk is a honlapotokra. Úgy gondolom, egy ilyen adományvonal sokkal jelentősebb pénzösszeg lenne nektek, mint azt gondoljátok. És akkor még munka miatt sem kellene megállnotok. Sok kicsi sokra megy!

  Ha jól számolok, ahol jártok, kb. 1000-1500ft-ból megvan egy ebédetek. Csak 60 ember küldjön nektek egy ezrest egy hónapban, és megvan egy havi kajapénzetek.

  Nem kell szégyellni ezt a lehetőséget hiszen sokaknak szereztek nagy örömet az úti beszámolóitokkal. Még csak közelítőleg sem tudom megbecsülni,hogy hányan olvasunk titeket, de engem a több ezres szám sem lepne meg.

 4. January 5th, 2012 at 18:40 | #4

  @hvcsaba
  Ilyesmire van lehetőség, kérhettek tőlünk képeslapot: http://360fokbringa.hu/hu/postcard – az, hogy mennyit utaltok, teljességgel rátok van bízva! Ha csak a képeslap és a bélyeg árát, az is teljesen rendben van…

  Amúgy most vettünk egy 25-ös pakk képeslapot (így volt olcsó), mind gyönyörűek, és azt beszélik, ezek bűvös képeslapok, ha feladjuk őket, a címzettek egyszer életükben még el fognak látogatni arra a helyre, ahol a képeslap készült. Na nem a nyomdába, hanem a fénykép helyszínére :) Szóval hajrá, van még a képeslapokból! ;)

 1. No trackbacks yet.