Home > Asia, Pakisztán > (Magyar) Lahore-i élményeink – #3 – A hétköznapok és a látnivalók

(Magyar) Lahore-i élményeink – #3 – A hétköznapok és a látnivalók

February 3rd, 2012 Leave a comment Go to comments

Sorry, this entry is only available in Magyar.

 1. Röfi
  February 3rd, 2012 at 08:52 | #1

  Sziasztok!
  Árpi: A tárcsát is lehet centírozni. A fékbetétekhez tudod nézni és egy közzé dugott rúddal tudod jobbra vagy balra egyengetni. ( http://www.youtube.com/watch?v=AW-5FntSFms )
  Remélem tudam segíteni! Szép napot nektek!

 2. Németh András
  February 3rd, 2012 at 09:13 | #2

  A sokat tudó olvasó képében nem kívánok tetszelegni, viszont engem az átlagnál jobban érdekel a természet, így nyakamba vettem az internetet és egy negyed órás keresés után arra jutottam hogy ezek a gigászi fák indiai fügefák (Ficus benghalensis). Nevezik még indiai banyánafának is. Ez alapján úgy gondolom fogtok ti még hűsölni az árnyékukban…

  Itthon is lehet kapni mert kiválóan alkalmas bonsai nevelgetésére :D

 3. February 3rd, 2012 at 09:28 | #3

  Koszonom az infokat. Titkon remeltem hogy kisegitetek… es tessek. Igerem ki fogom centrirozni a fektarcsakat – egy gigaszi indiai fugefa arnyakaban! :) Meg egyszer koszi! Nekem sokszor nincs idom, turelmem vagy lehetosegem utanajarni a dolgoknak a interneten… Meg jo hogy itt vagytok Ti! :)))

 4. hvcsaba
  February 3rd, 2012 at 17:22 | #4

  Árpi,

  ezzel a görénytaktikával a legteljesebb mértékben egyet tudok érteni. És még azt is hozzátehetnénk, hogy ez nem csak az angolokra jellemző.

  Én még az angoloknál is sokkal jobban haragszom a pénzvilágot a kezében tartó oligarchiára, most inkább ne is részletezzük, hogy kinek a kezében van az egész.

  Engem ebben az háborít fel hogy egy kis réteg miatt emberek milliárdjai éheznek.

  Egy statisztikai adat: a világ vagyonának negyven százaléka e világ népességének 1 százaléka kezében van. Milliárdok meg éheznek. Nem is kell messzire menni.

 5. R0fike
  February 3rd, 2012 at 18:25 | #5

  Árpi! A macska szájában az egy patkány. Igen, ez az élet rendje.

  Csatlakozom a “görénytaktika” jelzőhöz. :-)

 6. zenjebil
  February 3rd, 2012 at 21:02 | #6

  Arpi, en nem hiszem, h a halal allatvagas kifejezetten a kegyeletre vontakozna. En mindig ugy ertettem, h az imadsagon kivul, foleg arrol szol, h minden vert ki kell folyatni az allat testebol. Tehat, pl nem lehet revolverrel sem megolni egy allatot huseves celjabol, hanem el kell vagni az ereit, h kifolyjon a vere. Ez lehet, h durvan hangzik, de szerintem peldaul a videkiek is, akik meg egyutt eltek a disznovagas termeszetes kegyetlensegevel, kevesebb hust ettek es azt jobban megbecsultek. Szerintem ez igy normalis.
  Nekem semmi bajom nem volt azzal ha lattam egy kecskefejet felakasztva a hentesnel a Kozel-Keleten. De mondjuk en se tudnam azert magam vegignezni, eleg brutalis lehet.

 7. Halmos Ferenc
  February 3rd, 2012 at 22:30 | #7

  szevasztok !
  Találtam egy rövid videót arról,hogyan lehet percek alatt gyorsfözőt készíteni egy sörösdobozból.
  Gondoltam mellékelem, hátha egyszer szükségetek lesz rá:
  http://www.wimp.com/coolstove/
  Egyre fantasztikusabb helyeken jártok, minden nap követem az eseményeket. Kösz a megosztást és jó utat kívánok !

 8. Isuka001
  February 3rd, 2012 at 22:31 | #8

  én egy kicsit mozgalmasabb videót teszek közzé a határzárásról http://www.youtube.com/watch?v=7_PzMSw6jZo, míg néztem jót mulattam, ez pontosan az ellenkezője annak amit eddig tudtam, hogy a keleti emberek le vannak lassulva…

 9. Reku Papa
  February 4th, 2012 at 08:14 | #9

  Féktárcsát kiegyengetni egyszerűen, kézzel is lehet. Megnézed a betéthez hogy hol üt, és az ujjaddal egy kicsit megnyomkodod. Ne bonyolítsd el!

 10. February 4th, 2012 at 15:05 | #10

  Zita keszitett vagy fel ora anyagot a hataron de nemhogy megvagni meg megnezni sem volt idonk… Majd a nyugdijjas evekben. Ha lesz meg aram.. Ha nem akkor majd tekerunk s generalunk :) Viszont a kb. 10GBnyi pamiri videoinkat vegigneztuk a minap es nagyon tetszettek ugyhogy egyszer egy szep napon amikor nagyon megfaradtunk, odakint minusz 10 lesz es nem lesz mas jobb dolgunk akkor osszevagunk beloluk egy kisfilmet. :)

  A tarcsakba pedg belerugok egyet akkor ha mar tbben is mondjatok hogy ez ilyen egyszeru. Koszi.

 11. hvcsaba
  February 5th, 2012 at 13:44 | #11

  Sziasztok!

  Új Delhi felé tartotok?

  • Arpi
   February 5th, 2012 at 19:17 | #12

   Igen, de előbb szétnézünk itt Chandigarh-ban is… :) Hogy innen hogyan tovább, vonat, vagy bringa a GT-road-on, vagy bringa mellék utakon, még nem tudjuk, de 1-2 nap és kitaláljuk. Delhihez nincs kedvünk sok bringával, állítólag nagyn durva… Mostanában kaptunk eleget az indiai forgalomból, nem vágyunk még többre :)

 12. Viki
  February 6th, 2012 at 08:14 | #13

  sziasztok sracok:) a koser szorol eszembe jutott Izrael,miert hagytatok ki?? par ismerosom jart mar ott es nagyon szepnek tunik:)

 13. Németh András
  February 6th, 2012 at 09:01 | #14

  Hát ránézésre lett volna nekik 2000km kitérő, és az utóbbi pár hónapban azért nem biztos hogy Szírián keresztülbringázni a legjobb választás (habár talán nyáron még nyugalom volt, és általánosan elfogadott hogy a média túloz, de azért ott már nem hiszem hogy gyerekjáték ami folyik).
  De ahogy emlékszem az elején eléggé kötöttek sietni kellett nekik, és hát a magashegyi hágókon sem biztos hogy néhány héttel később átjutnak, ahogy emlékszem lehet hogy néhány nappal később sem.
  Azonkívül Izraelbe eltekernek bármikor a jövőben is csak úgy nyaralásként, de India azért mégiscsak más tészta :D

 14. Németh András
  February 6th, 2012 at 09:03 | #15

  Egy kicsit előbbre gondolkoztam mint ahogy írtam: Szóval a sietség okaként az időjárást és a vízumokat akartam említeni :D

 15. Fawx
  September 3rd, 2013 at 13:11 | #16

  “…mielőtt az ember elvágta volna a torkát, elmormogta, hogy „god is one, god is great…”
  Az ember mindig vallással takarta el brutalitását.
  Szimpla vadállatok vagyunk, abból is a legrosszabbak.

 1. No trackbacks yet.