Home > Asia, Pakisztán > (Magyar) Öt hosszú nap Rawalpindiben

(Magyar) Öt hosszú nap Rawalpindiben

January 16th, 2012 Leave a comment Go to comments

Sorry, this entry is only available in Magyar.

 1. January 16th, 2012 at 12:34 | #1

  Sziasztok Árpi és Zita !
  Árpi ez a mai írásod meggyőzött arról, hogy dacára az egy két pozitív dolognak mi Éva mamával ilyen helyen nem tudnánk egy másodpercre sem élni. A megbízhatatlanság nekem különösen a halálom. Mert a táj szépsége és érdekessége az amiért vállalkoztam ifjú koromban én is sokmindenre, de az ilyen megbízhatatlanság amit most a szállásadótokról írtál én az első tíz perc után otthagytam volna. Tűrőképességeteket ezért is csodáljuk mindketten.
  A képekből az látszik, hogy minden zöld ott. De hát írod, hogy a szobátok hideg volt, és nem beszélve az életveszélyes fűtőkészülékről, ami meleget ugyan nem ad, de a kezelőjét viszont kishijján felégeti.
  Jó van ugyan egy magyar közmondás, –“ajándék lónak ne nézd a fogát”– ez a kanapészörfing mozgalom által nyújtott szolgáltatás sokszor lehet olyan, amilyen Tiétek most volt és Te csak szinte szolidaritásból és csak több nap után merted kimondani, hogy “anyám én nem ilyen lovat akartam”.
  Persze fő hogy azután még is sikerült megfelelőt szereznetek. Továbbra is jó szerencsét mint ahogy a bányászok is igy biztatják magukat és egymást mikor leszállnak az ismeretlen és a kiszámíthatatlan mélységbe.

 2. Arpi
  January 16th, 2012 at 14:58 | #2

  Lali Papa! Ez nem turokepesseg volt hanem hulyeseg. :) Marmint ott maradni ennyi ideig. Ennek ellenere adtunk meg egy eselyt a sracnak itt Lahoreban de mar a telefonon elkezdte ugyhogy nagyon helyesen mashova jottunk es itt olyan dolgunk van amilyen kiralyoknak nincs. Nem is tudom hogy megerdemeljuk e ezt… :) Egyebkent a legtobbb tapasztalat ..tulnyomo reszt.. nagyon pozitiv az emberekkel es boven megerne csak miattuk is utazni. De a bringazas igy kerek hogy megvan benne a sajat teljesitmenyunk utan erzett diadal a mindennapi mozgas a taj szepsege es az emberekkel valo talalkozasok. Teny hogy utobbiban van nemi kockazat is hisz valotlan lenne ha mindig mindenutt mindenkivel csak jo elmenyeink lennenek. Az osszkep viszont meg mindig nagyon nagyon jo. Elkepeszto. Fenomeno… Visszajott az aram.

 3. R0fike
  January 16th, 2012 at 16:34 | #3

  Árpi! Lenyűgöző írói képességed, ahogyan ecseteled gyomorproblémáidat. “Remélem”, fotók is készültek róla ( :-) ).

  Ez a kémkedés gyanú zseniális. Nálunk 20 – 30 éve azért nem történ ilyesmi, mert nem volt laptop meg wifi. Minden más adott hozzá. Még ma is. :-) Sajnos.

 4. Tomas
  January 16th, 2012 at 19:37 | #4

  Lehet már tudni az utatok további szakaszait országok szerint Ausztráliáig? Szóval van már részletes térkép, vagy országok szerint? Az eddigi bejegyzések alapján nekem csak az indiai vízumproblémák és Nepál kérdésessége rémlik (arra egyébként sikerült megoldást találni?)

 5. hkolga
  January 16th, 2012 at 20:18 | #5

  Szenzációsak a táblák!!!

 6. sonni
  January 16th, 2012 at 22:11 | #6

  “we love our children
  please drive slow”…

  Bizony ezt a táblát kitehetnék Magyarországon is minden utcasarokra, mert az egyike a legbarbárabb autosok sajnos a magyarok. Magyarországon még az átkelési “zöldben” és “zebrán” is simán letarolják a járokelöt idöset, fiatalt, gyerekkocsikat.
  Ez a közlekedési barbarizmus kevés helyen honos még Magyarországon kivül!

 7. sonni
  January 16th, 2012 at 22:23 | #7

  Ps.
  Ugye csak “megölELted Zitát???
  Sok sok üdvözlet!

 8. January 17th, 2012 at 08:40 | #8

  Kedves Árpi és Zita!
  Ha egyszer kiadjátok könyvben a kalandjaitokat, vállalom a lektorálást.
  Nagyon jó, hogy írsz, Zita is is írhatna megint (mondjuk a karácsonyról).
  További jó utat és egészséget!
  Üdv,

 9. Fawx
  August 12th, 2013 at 13:13 | #9

  @sonni
  Te melyik országban élsz?

 10. Paul
  November 15th, 2015 at 22:30 | #10

  Fawx a legjobb amit csak kerdezhettel! Big Like, Sonni gyere a keleti hataron tul mondjuk Romaniaba vagy Ukrajna es utanna irkalj.

 1. No trackbacks yet.