Home > Asia, Turkey > In Asia we became glommed by the police

In Asia we became glommed by the police

July 26th, 2011

Yesterday afternoon we left Ali’s home.

The farewell was incredible.  We stayed at Ali almost one week and we liked each other a lot.

But the biggest farewell was from Dani. We travelled together more than 1 month and now he just left.

We made some pictures in front of Sultanahmet Camii and Hagia Sophia.

We got a little zoo from our bag: 1 crocodile, 2 bears, 1 rabbit and one yellow grasshopper. We got them from the family and friends and now they are travelling with us around the world.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We travelled with a modern ferry, just 75 minutes and we got to Valova. It was very serious to leave Europe behind us and get to Asia. Maybe we won’t see our continent for 2 years …

 

We stopped at a gas station to get water where one of them spoke a little bit in English: he offered us a place where we can camp, called Ilica,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I learned here the Merhaba-t, shame, just now, means „Have a nice day”.  If you learn the 3 most important sentences, like: „Merhaba , „Tesekür Ederim”, and „Güle Güle”, you can win all Turkish people kindness.

 

 

 

 

 

 

We had a bath in the Izniki Lake.

After the bath we got the black soup, a 550 meter pass. It was very hard, in the hairpin bend was so sticky we could push just very hard

Near to the Yenisehir border we stopped to get some fresh water. After 1 minute we had a tea and some melon with the attendant and after 5 minutes we were familiar at the Facebook.

We passed Venisehir with the help of a police car. They took us into a park where every police man was waiting for us. They introduce us the captain and after few minutes they brought us a big tray of tea.

 1. sanya
  July 26th, 2011 at 15:41 | #1

  Keletebbre haladva, lesz egy-két izgalmas “érdeklődés” :) Ügyes voltál Árpi, hogy türelmesen kezelted az ifjúságot.
  Háááááááááát, sok érdekes dolog történik veletek!!

 2. Tamás
  July 26th, 2011 at 17:19 | #2

  Na végre már, új bejegyzés :)

 3. Z atya
  July 26th, 2011 at 18:08 | #3

  A tinik azért nevetnek folyton, mert ez jó nekik, mindenütt a világon. Nem okvetlenül rajtatok nevetnek. De ha az ember sajátmagán is tud nevetni, akkor soha nem lesz vége a mulatságának… Néha egészen lélegzetelállítóan tudsz írni.

 4. Rokker1
  July 26th, 2011 at 19:28 | #4

  Szia Zita és Árpi!

  Bocsánat, hogy nem jelentkeztem tavaly ősz óta (amikor épp Pécsre tartottatok az IC-n a frissen átvett rekumbensekkel egy ennél rövidebb olasz túra első napján). Viszont folyamatosan nyomon követtem a beszámolóitokat. Gratulálok nektek, és sok boldogságot kívánok! Ha esetleg szükségetek lenne technikai távsegítségre az e-mail címemet megtaláljátok itt (legalábbis remélem).

  széles utat: rokker1

 5. Arpi
  July 26th, 2011 at 19:54 | #5

  @Rokker1
  Helló! Örülünk, hogy jelentkeztél, emlékszünk Rád! :) Az egy kemény menet volt nekünk újoncként a rekukkal…

  Köszönjük a felajánlásod a távsegítségre! Pl. most eszembe juttattad, hogy egy ideje már halkan kattog a pedálom, vagy valahol a környéke, hajtókaroknál… SPD-vel és anélkül is, fordulatonként egyszer, és csak akkor, ha mindkét pedált nyomom. Ha csak bal vagy csak jobb lábbal tekerek nem kattog… Néha elmúlik, aztán visszajön. Már minden csavart meghúztam, de nem maradt abba. Esetleg majd készítek róla videót… elég érdekes jelenség. Remélem semmi komoly.

 6. hkolga
  July 26th, 2011 at 20:23 | #6

  No, ez nagyon nem jó hír, az útból még sok van hátra.

 7. Pali
  July 26th, 2011 at 20:46 | #7

  Kedves Zita és Árpi!
  Gratulálok az eddigi teljesítményetekhez és a bloghoz. További jó egészséget és műszaki probléma mentes napokat.

 8. Arpi
  July 26th, 2011 at 21:47 | #8

  @hkolga
  Ne aggódj, nem kotyog, nem lötyög, stabil az egész, nem hiszen, hogy baj lesz vele, csak idegesít, hogy kattog… egyébként meg akkor sincs semmi, ha valami történik a bringákkal. Van hüvelykujjunk, fejenként kettő is. A törökök kedvesek, biztosan segítenének, ha baj történne. De nem fog. :)

 9. hkolga
  July 26th, 2011 at 21:53 | #9

  ok
  Hajrá, csak így tovább!!!

 10. Tamás
  July 26th, 2011 at 22:55 | #10

  Kár hogy nem írsz minden nap beszámolót vagy naponta 2x :) így most Zita Caminojával töltöm ki a “lyukakat” ( a te beszámolóidon már túlvagyok….) Alig várom már hogy Iránba érjetek, illetve India, Zéland mind mind szuperek lesznek szerintem (de nem hinném hogy akár csak 1 olyan ország is lenne ahol ne érne pozitív impulzus)… Viszont arra kiváncsi vagyok hogy fogtok kinézni Iránba a bringán (úgytudom ott csak hosszúgatya, ingben szabad az utcán lenni, férfiaknak, nőknek meg ugye ott is kendő, boka és csuklóvillantás nélkül….) szal remélem nem fogtok megsülni a bringán, de ha más nem majd beugrotok valami tóba, és mingyár hűteni fog a ruha nem fűteni…..:)

  Szóval még sok sok harmonikusan eltöltött és megtekert kilométert nektek…. és persze hátszelet :)

 11. Bartha Zsolt
  July 27th, 2011 at 19:56 | #11

  Like. :)

 12. July 28th, 2011 at 09:03 | #12

  Iránt most bringáztuk át keresztbe,és annyira nincs gond a ruházattal,de nőknél kicsit keményebb! Én ruhán keresztül égtem le!

 13. July 28th, 2011 at 20:36 | #13

  Nincs gond! Sajnos nem írok könyvet,de már bombáznak sokan a könyv miatt,hát csalódniuk kell! Viszont film az lesz,egy hosszabb lélegzetű,narrációval,zenével ahogy szoktam!Nekem vannak magánjellegű problémáim a könyv körül,de ebbe nem akarok mélyebben belemenni.Irán sem egy leányálom,már csak sör miatt is,meg ott vették el a szemüvegem,de India az jó nagy szopás,mert a varázs ,csak két napig tartott aztán obládi! Viszont Nepál az egy csoda,már ezért mgérte!Darjeelingbe eljutni,hát az nagy mutatvány,ott nagyon észen kell lenni! Különben nem kell változtatni a sebességen,mert ez abszolút nem erről szól,bevallom őszintén ha egyedül lettem volna,még mindig úton lennék!A napi 100km amúgy nem volt megeröltető,csak Indiában fogtunk vissza a hőség miatt! Sok szocfotót csinálj,mert kurvára olyan a közeg!Az EFES sör isteni a törököknél,és a csorba a sűrű krémszerű leves!Az igazi szabadság nem csak fizikális! Üdv! Léna

Comments are closed.