Home > Asia, India > (Magyar) Egy nap Chandigarh-ban Satish vendégszeretetében

(Magyar) Egy nap Chandigarh-ban Satish vendégszeretetében

February 24th, 2012

Sorry, this entry is only available in Magyar.

  1. sanya
    February 24th, 2012 at 08:28 | #1

    Az általatok kreált fokhagymás-vajas-pirítós, (drága Manyi-nénivel) nagyon kedvelt eledelünk volt! De örülök, hogy felfedeztétek, milyen finom!!!
    Most már megnézem a “mégtöbb képet” ! :)

  2. Gabi
    February 24th, 2012 at 09:24 | #2

    Sziasztok!

    Tegnap végre beértelek benneteket.:)) (bár lehet, hogy ez mégsem olyan jó, mondván így mindig várhatom az új posztot…)
    bejegyzés is megvolt, megyek képeket nézni:))))

    Gabi:)

  3. R0fike
    February 24th, 2012 at 09:26 | #3

    Fokhagymás pirítós, tea… gyakran kaptunk vacsorára gyerekkorunkban. Most van a hűtőszekrényemben egy nagyobb adag kacsazsír, amiben máj sült , fokhagyma is van benne, most elég csak ezzel megkenni a pirítóst. Sőt, nagyon finom ezzel sütni tojásrántottát.

    A park nagyon érdekes. 70 Ft a belépő? Nem igazán érezhető, hogy olcsó vagy nem, a helyi kereseti viszonyokat kellene ehhez tudni.

  4. Ojo
    February 24th, 2012 at 09:47 | #4

    Je, errol a parkrol kb 2 hete lattam egy dokumentum filmet, amiben az ember is beszelt, aki epitette. Allitolag biciklivel hordta oda a hulladekot, amivel epitkezett. Kicsit Güell parkos beütese van, nem?
    Tovabbi jo utat es sok szep elmenyt Nektek!

  5. Németh András
    February 24th, 2012 at 09:59 | #5

    Árpi, a tűzön készült pirítóst szinte minden helyen, ahol nomád tábori jellegűek a körülmények, feltalálják :D

    R0fike: Az indiai átlagfizetésre olyan 5000 rúpiát dob ki a net. Az 22 ezer forint. Nálunk ha minden igaz a hatszorosa az átlagfizu. Tehát a beugró arányosítva 400Ft körül volt…

    Az igazán tanulságos, hogy Árpiék kb úgy élhetnek Indiában, ahogy egy nyugat európai nálunk :)

  6. HH
    February 24th, 2012 at 10:13 | #6

    Szerintem legfőképp ez a park Gaudi építményeire hasonlít :) Érdekes nagyon!

  7. hkolga
    February 24th, 2012 at 10:18 | #7

    Ez a bundás kenyér is szuper lehet. Kipróbáljuk.
    Tegnap vettem indiai fűszereket, mire ide ér már “borsos” ára van a kurkumának. Az ízek és illatok mellett, a blog olvasás közben, kicsit együtt leszünk.

  8. Kitlei Gabi
    February 24th, 2012 at 10:22 | #8

    Hááát, azt mondják, “egy újszülöttnek minden vicc új”, ez Rátok is igaz, a fokhagymás-vajas (vagy zsíros) pirítós már igen régi “találmány”, de nekem még most is a kedvencem! Azért egyétek boldogan!

  9. Kitlei Gabi
    February 24th, 2012 at 10:23 | #9

    Nekem is a Güell park jutott eszembe erről a képről, csak ott az oszlopok ferdék.

  10. Ugi
    February 24th, 2012 at 11:27 | #10

    :)

  11. February 24th, 2012 at 13:25 | #11

    Mivel a bejegyzés írását 3 perccel a magyar reggel 8 előtt fejeztem be, Zita még nem olvasta, csak a kommenteket, amelyekre így reagált: “Árpi, te tényleg nem ettél még ezelőtt fokhagymás pirítóst?” – Mik derülnek ki 8 hónap házasság után… :D

    Gaudi nem titkoltan példaképe Nek Chand-nak, ez valóban érezhető.

  12. Gregory
    February 24th, 2012 at 14:41 | #12

    Az a vízeséses első kép nagyon tetszik, ilyen helyeken szívesen járok én is, lehet, mégis el kéne mennem Indiába is egyszer? :)

  13. February 24th, 2012 at 18:37 | #13

    Kedves Zita és Árpi !
    Nemrég fedeztük fel a túrátokat a neten., azóta követjük a bejegyzéseket megpróbáljuk a nyolc hónap lemaradást behozni.
    Csodálatos helyeken jártok. Ha végig mentek a tervezett útvonalon akkor egy egész életre szóló élménnyel lesztek gazdagabbak. Ahogy Ti is írtátok egy autó árába kerül. Az autót lehet hogy 3 év múlva eladjátok, de a végigélt élményeket senki nem tudja elvenni tőletek.
    Drukkolunk hogy sikerüljön minden amit elterveztek. Most már megnézhetjük a képeket is.

  14. February 24th, 2012 at 18:40 | #14

    Szalai János Vajkovics Mária

  15. February 25th, 2012 at 00:26 | #15

    Szia Árpi !
    Én is csodálkoztam azon amin Zita. A fokhagymás, pirospaprikás és ortodox mangalica zsíros pirítósnak, még magyaros neve is volt gyermekkoromban úgy hívták: huszár rostélyos. A II. világháború után ez volt a legesleg mennyeibb ételféleség a családomban, és nekem is kedvencem volt. A sajtos, sonkás omlettről nem is beszélve. Ifjú vasutas mérnökként miután a gyorsvonatok étkező kocsijában 25%-os kedvezménnyel kajálhattam ez volt az elviselhetően olcsó étel, hozzá Tolcsvai hárslevelű bor volt a csúcs illetőleg akkor a csúcs szót mi csimborasszónak neveztük. (dél amerikai hegycsúcs olyan hatezres) Neked meg índiába kellett eltekerni hozzá közel 8000 kilométert, hogy ezeket a kajákat megismerd és kedvenceid közé soroljad. Hát csak így tovább a gyermekkori sárgaborsó főzelék és rántott hús után .

  16. Varbiro Pal
    February 25th, 2012 at 11:49 | #16

    Szevasztok,

    jo olvasgatni a beszamolokat, es latni azt rajtad Arpi, hogy a valogatott szabadidöruha milyen jo szolgalatot tesz :-) Az enyemet mar sajna reg kinöttem.
    Tovabbi jo tekerest nektek, csak igy tovabb!

    Es most jöhetnek a kepek :-)

  17. Petya
    February 26th, 2012 at 11:20 | #17

    Jók a képek. Köszi a beszámolókat. Egyszer én is elindulok……

  18. February 27th, 2012 at 14:47 | #18

    Nemrég jöttem haza hegymászásból, és az akklimatizációs táborokban bizony én is készítettem a gázfőzőn fokhagymás pirítóst mert már nagyon vágytam a hazai ízekre :-)

Comments are closed.