Home > Asia, Pakisztán > (Magyar) Osama Bin Laden és a tanácstalan rendőrök

(Magyar) Osama Bin Laden és a tanácstalan rendőrök

January 11th, 2012 Leave a comment Go to comments

Sorry, this entry is only available in Magyar.

 1. Krisztián
  January 11th, 2012 at 15:16 | #1

  Komoly sztori! Azért nálunk is tudnak szerencsétlenkedni a rend őrei. További jó utat kívánok!

 2. Grant Julia
  January 11th, 2012 at 15:33 | #2

  Sziasztok!
  Arpi, mar kezdek komolyan aggodni a vernyomasod miatt. Azsiaban leginkabb az angol “go with the flow” filozofiaja a nyero. Ne izgasd magad, ne vedd hulla komolyan amit igernek, allj a “majd meglatjuk” jelszo alapjan es ha megvalosul akkor jo, ha nem, akkor sincs baj. Teljesen mas vilag es kar hergelni magad. Es ugyanakkor (lasd ket fej akik kifizettek Zita vacsorajat!) sok a jo ember ott is. Latom, hogy nem indultatok tovabb ma, mikorra varhato az indulas?

 3. January 11th, 2012 at 16:10 | #3

  Hát én bizony ennék és szaladgálnék.

  Üres rizs vonalon nem próbálkoztál?

 4. Tomas
  January 11th, 2012 at 17:48 | #4

  Ma láttam a hírekben, hogy megint bombáztak az amerikaiak Pakisztánban, remélem legalább tőletek messze tették….

 5. January 11th, 2012 at 20:12 | #5

  Ezek nehéz idők voltak, és már levontuk a tanulságokat: amikor ennyire cefetül és gyengén vagyunk, akkor pihi, diéta, amíg jobban nem leszünk és újra erőre nem kapunk. Enélkül a “go with the flow” is nehéz, meg egyáltalán, élvezni az utat, ami ugye elsődleges… :) De nem kell aggódni, asszimilálódunk szépen lassan. Más választásunk nincs is, különben megőrülnénk. :) Ez Ázsia, egy más világ, vagy megszokod, vagy megszöksz.

  A hasmenés ellen beszereztünk egy-két dolgot: iráni barátainktól egy természetes csodaszert, egy valamiféle virágzatot, ami egyszer már egy pillanat alatt rendbe tette Zitát, magyar barátainktól pedig kaptunk Enflore-t és vodkát, illetve egy kis Unicumot is! :) Utóbbit persze inkább az élvezeteknek és a barátoknak fogjuk tartogatni!

  Bombázásnak hírét se hangját nem hallottuk, ellenben állítólag feszül a helyzet a kormány és a katonai vezetés között itt Pakisztánban. De nincs nagy gáz. Különben is már csak egy bő hetet vagyunk itt.

  ….ééééés holnap végre indulunk tovább Iszlamabadból!!! :) Ma tartottunk egy “good-bye” napot, nem volt egyszerű, mert rengeteg kedves embertől kellett elbúcsúznunk! :)

 6. Halmos Ferenc
  January 11th, 2012 at 20:19 | #6

  Ime 1 oldal az NOC ről:
  http://www.pakistantoday.com.pk/2011/07/foreigners-must-get-noc-to-travel-in-pakistan-bilour/
  Ha jól értettem akkor ez valami vízum-féleség lehet ami Pakisztánban az idegenek belföldi utazásához szükséges biztonsági okok miatt július óta. Enélkül visszatoloncolhatnak bármikor Islabamadba.
  Nem csodálom ha izgulnak miattatok, nincs rátok írva,hogy nem az USA-ból érkeztetek !
  És ha ott kapták el OBL-t akkor ez most nem biztos, hogy a legjobb útvonal bringatúrázni a “feltünően gazdag” fiatal jenkiknek !

  Jó utat !

 7. Olga
  January 14th, 2012 at 20:45 | #7

  Azt azért ne felejtsétek, ha valakinek parancsot kell teljesítenie, vagy szabályokat követnie akkor nem szabad ember. Azt hiszem ma is (ld Honeymoon) a pakisztáni nép határtalan barátságát tapasztaltátok meg.

 8. January 16th, 2012 at 12:19 | #8

  Egyetértek Olgával. Egy fegyveres testület tagjaként nem sokat ugrálhat az ember, főleg egy ilyen országban. Egyébként nagyon jók a történetek, tükrözik az ott élők mentalitását. Látszik, hogy mindenről meg van a véleményetek. Ezeket szerintem nem is annyira fontos mindig leírni. Elég a sztori, az teljes mértékben magáért beszél.
  Bálint

 1. No trackbacks yet.