Home > Asia, Pakisztán > (Magyar) Történetek Iszlámábádból – #1

(Magyar) Történetek Iszlámábádból – #1

January 18th, 2012 Leave a comment Go to comments

Sorry, this entry is only available in Magyar.

 1. January 18th, 2012 at 23:41 | #1

  Na ismét sziasztok Zita és Árpi !
  Legutóbbi hozzászólásomat úgy látszik egy felsőbb hatalom súgta nekem a befejező mondatom írásakor. Igen a bányász köszöntésre gondolok, ami úgy látszik megvalósult.
  Továbbá gondosan átélve azt a momentumot, hogy nem Ti kerestétek meg a Magyarország
  Pakisztáni Nagykövetséget tisztán önérdekből, hanem egy olyan helybeli barát mint Nadeem (kérdés magyarul hogy kell kimondani a nevét ? Nadém ?) még szerintem jobb és gyorsabb végeredményt biztosított számotokra a vízum kérelmi ügyetekben. Miért ?, azért mert egy civil szervezésű találkozón való ismeretség hamarabb vezet baráti kapcsolat kialakulásához, mint egy hivatalos megkeresés alkalmából történt találkozó. Ez a privát véleményem és erre mondom azt, hogy a szerencséteket az a bizonyos felsőbb hatalom ilyen módon gondolta kivitelezni barátság és szeretet teljes kapcsolat kialakulásának útján.
  Amit Irán és Pakisztán honpolgáraival kapcsolatos tapasztalaitokat illeti sajnálatra valóan a globális világ helytelenül ítéli meg, és az ilyen helytelen megítélések vezetnek azután gyalázatosan hazug indokok alapján bűnös és értelmetlen háborúk kialakulásához. Lásd sorrendben Korea, Vietnam, Irak Afganisztán… és még ki tudja mi következik csak azért mert a globális világ képviselőinek a Pénz az istene.
  Nagyon örülök a mostani Magyar Diplomaták viselkedésével kapcsolatos kedvező pozitív csalódásaitoknak. Feltételezem, hogy ezt a kellemes csalódást valamennyire a 2010 évi választás végeredményének is köszönhetjük. Reméljük ez így lesz továbbra is, de addig hazánknak még sok csatát kell megvívni mire ezt a globális szemléletet a népek közötti barátsággá lehet átformálni amibe most Ti is részt vesztek akaratlanul és akarattal is világ körüli nászutatokon, amihez továbbra is “jó szerencsét kívánunk” Éva mama és Lali papa

 2. February 3rd, 2012 at 11:19 | #2

  Kedves Zituka és Árpi!

  Nagyon szépen köszönöm nektek a nekem küldött csodaszép; magashegyi csúcsot ábrázoló képeslapot!
  Mindig nagy élvezettel olvasom beszámolóitokat!
  A 2012-es új évben is további jó egészséget és újabb szép, pozitív, felejthetetlen élményeket kívánok!!!

 3. Fawx
  August 12th, 2013 at 13:34 | #3

  “…Ezek fénymásolt A4-es lapokból kivágott, névjegykártya méretű lapocskák, amin rajta vagyunk ketten Zitával egy fotón, a következő szöveggel: „Zita and Arpi from Hungary – Honeymoon Around The World”, és a honlapcímünk illetve a Facebook oldalunk…”

  Bankszámlaszámotok még ráférhetett volna…
  :-]

 1. No trackbacks yet.