Home > Asia, Pakisztán > (Magyar) Egy „jó nap” története – Thakot-tól Batagram-ig

(Magyar) Egy „jó nap” története – Thakot-tól Batagram-ig

January 6th, 2012 Leave a comment Go to comments

Sorry, this entry is only available in Magyar.

 1. January 6th, 2012 at 08:14 | #1

  A pisztolyos történet megdöbbentő, de legalább segítőkészek a rend őrei :)

 2. Krisztián
  January 6th, 2012 at 11:21 | #2

  Sziasztok!

  Ez a pisztolyos sztorin én is lesokkoltam. Nagyon nagy ott a lazaság. Szerintem nyilvántartást sem vezetnek a fegyverekről, valamint régiónként eltérő lehet még a szabályozásuk is. Tehát érdekes lett volna ha esetleg a következő ellenőrző pontnál meglátják nálatok. Lehet, hogy komoly bajba kerülhettetek volna. Csodaszép a táj, és még mindig kiváló a leírás.

  További jó utat és szép időt kívánok!

 3. Tomas
  January 6th, 2012 at 13:35 | #3

  A dudálás indiában csak fokozódni fog, ott úgy jelzik ha előznek (index helyett) és még egy rakás dolgot….

 4. January 7th, 2012 at 02:32 | #4

  A folyó feletti kötéllift képére hivatkozással kérlek nézzétek meg ezt a képet is:

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=223022721044634&set=a.223016214378618.72555.100000107231486&type=3&theater

 5. Grant Julia
  January 7th, 2012 at 09:50 | #5

  Sziasztok! Micsoda csodas lakoma, bar igazan megerdemeltetek. Es irigykedtem is, mert Angliaban mi ilyesmiket folyton ettunk es miota itthon vagyunk meg nem talaltam egy ettermet sem ahol valodi pakisztani, indiai vagy nepali kajat foznenek. Nyam, nyam!! Ami az orult vezetesi szokasokat illeti, hat Arpi, szerintem minden relativ. Az en idosebb, nyugis es nagyon kulturalt vezetoi szokasokkal rendelkezo angol ferjemnek a magyarok olyan orultek, mint ahogy Te eppen a pakisztaniakat irtad le. Tovabbi jo utat es hatszelet Nektek! xx

 6. Grant Julia
  January 7th, 2012 at 09:52 | #6

  Ja, es majdnem elfelejtettem, hogy a Google Maps nem ismeri Thakot-ot, pedig hat eleg fontos hely lehet, ha egy ilyen csodas hidat epitettek az Indus fole ott. De ettol fuggetlenul nagyjabol mindig tudom ,hgoy merre vagytok, szeretem kovetni a terkepen.

 7. January 7th, 2012 at 10:17 | #7

  Szia Árpi !
  Újabb jelét fedeztem fel a mostani leírásodban a kettőnk rokonságának. Én ugyanis hajdan mikor két kollégámmal kiutaztam Balatonfőkajár állomás közelében lévő vasúti csőáteresz felmérésére, hasonló elgondolásom volt a szembenézési technikáddal. Bementem ugyanis a vasúti őrház udvarára, ahol nyitva találtam az őrházat, hogy a bakternél érdeklődjek a nyilvántartásunkban szereplő vasúti csőáteresz felől amit nem találtunk, mert úgy benőtte a bozót. A bakter nem volt otthon és a házikója is üres volt. Miután konstatáltam, hogy nem sikerült kapcsolatot teremtenem a bakterrel kijöttem a házból és a bakter rafinált kutyája akkor akart rám támadni, erre én lehajoltam és mereven szembe néztem a kutyával. Ezt a kutya nem értette, mert ahhoz volt szokva, hogy ilyenkor mindenki inkább menekülni próbál, és ezért visszakozott mert okos kutya volt és megértette, hogy én nem félek tőle.
  Más, de ez már vicc a pisztolyokat el kellett volna fogadnotok és interneten elküldeni nekünk, hogy meg tudjuk védeni magunkat a betörőktől. December elején ugyanis kétszer is megpróbálták kifeszíteni a kapualjunk vastag fa kapuját, de nem sikerült, mert száz évvel ezelőtt mikor ez a ház épült még komoly anyagból készítettek ilyesmit és Éva mama most mondja nekem, hogy a háború alatt ezt már az orosz katonák is megpróbálták, de nekik sem sikerült.
  Kívánjuk, hogy a még Rátok váró hasonló kalandokat is ügyesen és szerencsésen sikerüljön megoldani és a túlélő technikád, amit már eddigi életed során itthon is gyakoroltál egy párszor biztosan segít majd további utatokon.
  Na de hosszúra nyúlt hozzászólásomat most már berekesztem, mert nekem is piacra kell mennem, hogy beszerezzem az éhenhalás elleni táplálékainkat.

 8. sonni
  January 7th, 2012 at 15:22 | #8

  Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik. (Sir Winston Churchill)
  ***

 9. mjenoe
  January 7th, 2012 at 18:53 | #9

  Jól tettétek, hogy nem kértetek a fegyverből. Lehet, hogy le is léptek volna, ha elveszitek. Aztán a következő checkpointnál meg véletlenül megtalálnák…

 10. Frajti
 11. January 8th, 2012 at 06:16 | #11

  @Frajti
  Igen, ez az a híd, itt keltünk át, de hogy őszinte legyek, nem azon a hídon ami a műholdképen látható, hanem a mellette, tőle “balra” lévőn, ami a képen még csak épül. A panoráma kép is e hídról készült, és a műholdképen látható régi hidat ábrázolja.

 12. January 8th, 2012 at 18:43 | #12

  Pakisztán “valamiért” fontosabb a Google-nak, mert az említett hídnál sokkal jobb a felbontás, mint Magyarország vidéki részein.

 1. No trackbacks yet.