Zöldsarok

“Bárki is legyen, aki hisz abban, hogy az exponenciáis fejlődés örökké tarthat egy véges világban, az vagy őrült, vagy közgazdász.” (Kenneth Boulding, közgazdász)

 

Érdekes korban élünk. Hét milliárdan emberek a Földön.

Globális felmelegedés, klímaváltozás, túlnépesedés, kőolajfüggő társadalom, élelmiszerhiány…

Mindenki hallott már ezekről a címszavakról. Mindenkinek van róluk véleménye, állásfoglalása. Valaki szerint humbug az egész, és minden rendben van, jó vágányon vagyunk. Mások szerint még van 50 évünk, hogy kitaláljunk valamit, valaki szerint azonnal nagy változásokra van szükség, mert a dolog már elkezdődött,  sőt, kritikus pontra érkeztünk, csak nem vesszük észre, mert egy lassú folyamatról van szó.
Hogy mi az igazság, azt itt most nem szeretnénk kifejteni, mert ez az oldal nem e célból jött létre – és mert mi magunk sem tudjuk.

Itt a zöldsarokban egy folyamatosan bővülő linktárban szeretnénk néhány filmet és olvasnivalót a figyelmetekbe ajánlani:

Filmek

Ökofilmklub – Filmvetítések, előadások, beszélgetések havonta az A38 hajón

Könyvek

Írások az interneten

Blogok

Vitatkozni, véleményt mondani a hozzászólásokban lehet! ;)

 1. pele_nka
  október 27th, 2011 11:33-nél | #1
 2. október 13th, 2013 00:00-nél | #2

  Sziasztok!

  Irigylésre méltó blogotokat, sajnos csak rendszertelenül van időm olvasni, biztosan emiatt akadtam csak most rá a zöld sarokra. Én a fenti témákon 11 éve merengek környezetvédelmi tanácsadóként, de végül pályát váltottam (hosszú sztori) viszont az elköteleződés megmaradt. (Manapság öltönyben bringázok Budapest útjain. :)
  Szóval 3 éve van egy havi rendszerességgel működő filmklubom, ahol a fenti filmek közül is kiveséztünk már párat, egész komoly szakértőkkel. A helyszín az A38 hajó, a honlapot fenn látjátok, most épp bekrepált, viszont az Ökofilmklub Budapest facebook oldal működik. A vetítések ingyenesek és épp azt a célt szolgálják, hogy a nép kibeszélje a témát. A minimum létszám 30 fő, de voltunk már 130-an is amikor Fliegauf Benedek volt a vendég meg a Csak a szél… Szóval megköszönöm, ha beraktok az ajánlott filmek, vagy valami ilyesmi közé, mert most alakultunk egyesületté és a cél az, hogy kinőjük a helyet és minél több ponton nyíljanak ökofilmklubok Budapesten. Amúgy okt. 18-án leszünk legközelebb a Switch! (switchenergyproject.com) című film ősbemutatójával. ;-)

  Hátszelet! (bár nem tudom ez fekvőbringán mennyit ér… :-)

 1. Még nincsenek visszakövetések
-ként kell bejelentkezned, hogy hozzászólhass