Útvonal

“Az ezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik.” (Lao-ce)

Útvonalunk a Világ körül

A következő térképen látható útvonal egy egy nagyon nagy vonalú útiterv. Ekkora útnál lehetetlenség előre mindent megtervezni, ezért a következő útvonalra mi magunk is csak úgy tekintünk, mint egy irányadó tervre, amit követni szeretnénk. Aztán az út úgyis tele lesz meglepetésekkel, és csak egy biztos: megyünk, és élvezzük! Az alábbi útvonalat egy polótervhez készítettük, tehát senki ne próbálja követni, vagy részleteket leolvasni róla! :) Ez csak arra szolgál, hogy nagyvonalakban bemutassa, merre is szeretnénk megkerülni a Földet.


Ugyanez az útvonal Nagyobb méretben vagy Google Earth KML formátumban.

Kicsit részletesebben

Egy héttel az esküvőnk után, június 11-én szombaton indulunk Budapestről. Szeged, Temesvár és Szófia érintésével Isztambulnál elhagyjuk Európát. Ez a szakasz nyílt, ezért legalább Szófiáig, de reméljük, hogy Isztambulig is velünk tart néhány jóbarátunk. A nagyobb csapat garantálja a lassabb haladást, de az is igaz, hogy minél többet vagyunk, annál több a nevetés, és nagyobb móka a kerékpártúrázás. Valahogy úgy van ez, hogy minél többen vagyunk, annál többen osztozunk az élményen, de ez az élmény egyben annál nagyobb is. Persze jobban meg kell dolgozni érte, több odafigyelést, szervezést és legfőképpen türelmet kíván egy nagyobb társasággal való biciklizés, de azt hiszem, megéri a fáradtságot.

Persze a barátok rendes szabadságból oldják meg ezt a vakációt, így egészen biztos hogy Isztambul után már csak kettesben maradunk majd. Konstantinápolyt hajón elhagyva, az Égei-tenger déli partjára érkezve folytatjuk Ankara felé, majd tovább Keletnek, Törökországot átszelve, megérkezünk Grúziába, ami után Örményország következik. Majd Irán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Tadzsikisztán, Kirgizisztán, és aztán… Aztán Kína, Kashgar. Itt veszünk egy jobbkanyart, és délnek fordulva keresztezzük a hírhedt selyem-út egyik legszebb szakaszát, a Karakoram Highway-t. Ami nem azért Highway, mert 2×6 sávos, hanem mert magasan megy, a legmagasabb pontja a 4693m magas Kunjerab-hágó Kína és Pakisztán határán. A KKH bizony már kőkeményen a Himalája, 7-8000m magas csúcsok között halad, ez a világ legmagasabb nemzetiközi aszfaltozott útvonala. Pakisztán a következő ország, ahol biztonsági okokból a Rawalpindi Expresszel utazunk tovább Indiába. Új-Delhi után teszünk egy kitértől a Taj-Mahalhoz, majd irány Nepál, Katmandu.

Ha megnyerjük az ötöst a lottón, akkor Nepál után Tibet felé folytatjuk. Tibetbe bejutni nem egyszerű, és nem olcsó mulatság, csak kismillió engedély beszerzésével, és vezetők kíséretével lehetséges. Ezek persze súlyos összegeket kóstálnak, amire valószínű nem lesz keretünk, így fájó szívvel, de lemondunk a tibeti fennsíkról, az Everest alaptáborról, Lhasa-ról és Yunnan tartomány északabbi területeiről.

Na azért sírvafakadni nem fogunk a szomorúságtól, hanem inkább teszünk egy vargabetűt Darjeelingbe, ahol tiszteletünket tesszük Kőrösi Csoma Sándor sírjánál, majd dél felé folytatjuk, és Kalkuttában beállunk önkéntesnek a Teréz-anya által alapított Szeretet Misszionáriusaihoz, persze csak addig, amíg nem sikerül olcsó jegyet szereznünk egy Kalkutta – Kunming repülőjáratra. Kunming Kína Yunnan tartományában van, és azért van szükségünk erre a térugrásra, mert sehogy máshogy nem tudunk átjutni a Tiber – Burma – Indiai-Óceán alkotta zsákutcán. Tibetet már részleteztem, Burmát katonai törzsfőnökök partizáncsoportjai uralják, és ha be is engednének a szárazföldi határátkelőkön, utána sem lennénk biztonságban, ezért inkább kihagyjuk ezt az amúgy igen érdekesnek tűnő országot. Az India-Óceánon pedig nem jár hajó India és Malajzia között. Így fájó szívvel, de marad a repülés Yunnan-ba.

Kunmingból irány Laos, Vietnam, Kambodzsa, és Thaiföld. Ezekben az országban igyekszünk majd alaposan elidőzni, megnézni, megcsodálni és megízlelni mindent, mert az internetes beszámolók és az útikönyvek alapján bizony nem akármilyen környék ez a Dél-Kelet Ázsia! Ahonnan már csak Malajzián, Szingapúron, át vezet az út az indonéz csodaszigetre, Balira, nászútunk színhelyére. Ugyanis ez egy nászút lesz. Egy hét Balin. És ha már ott vagyunk, nem a járt úton jövünk haza, hanem tovább Keletre. Ausztrália, Új-Zéland, Dél-, Közép-, majd Észak-Amerika.

Célunk

 • Kerékpáron, minimum 40.000 km-t emberi erővel megtéve körbeutazni a Világot.
 • Élvezni az utazás minden egyes percét.
 • Új embereket, kultúrákat és tájakat megismerni.
 • Látni a világot valójában, nem a média hamis tükrén keresztül, és nem egy szélvédő elszigeteltsége mögül, hanem a saját szemünkkel, közel az emberekhez és a természethez.

Mondanivalónk

 • Így is lehet utazni, nem csak Hollandia való kerékpározásra.
 • A Világ egy remek hely.
 • Fontos, hogy figyeljünk a környezetünkre, és megpróbáljunk vele összhangban élni, fenntartható módon.
 • Fontos a Család, mint a társadalom alapköve.

Közlekedési eszközök

 • Fekvőkerékpár – Az út túlnyomó részét (40.000km) bringával szeretnénk megtenni.
 • Bakancs, túracipő – De biztosan lesz, amikor gyalogszerre váltunk.
 • Hüvelykujj – Ha úgy hozza a sors, akár stoppolni is fogunk (igen, biciklikkel!)
 • Vonat, busz, metró, villamos, troli – Mert bizonyos városok nem valók kerékpározásra.
 • Hajó, repülő – Indokolt esetben (folyó, tenger, óceán, veszélyes övezetek, bürokrácia)

Miért pont kerékpárral?

Mert kerékpárral utazni teljesen más életérzés, semmi máshoz nem fogható. Miközben képes vagy önerődből megtenni akár napi 100km-t is (ami már önmagában fantasztikus érzés), része vagy a tájnak, nem fertőzöd azt, és nem választod, zárod el magad tőle. Nem csak egy szélvédő mögül látod elsuhanni magad mellett az egészet. Nem csapsz zajt, hallod a hangokat, érzed az illatokat, látod az arcokat, köszönhetsz az embereknek. Ez alapjaiban változtatja meg az egész utazást. Aki nem próbálta, annak nehéz érzékeltetni, aki túrázott már, az pedig pontosan érzi, miről beszélünk.

Egyik nem titkolt célunk ezzel az úttal és utazásunk ezen honlapon való publikálásával, hogy minél több embernek megmutassuk, hogy mi emberek éppúgy a természet része vagyunk, mint bármelyik más faj a földön, és akkor tudunk igazán boldogok lenni, ha ezt érezzük is. Egy ilyen utazás (de egy kétnapos túrára a Mátrában ez szintúgy igaz) tökéletesen alkalmas erre.

Easy-Rider Öcsém, Easy-Rideeer!

Ezen a túrán kisebb napi távokat fogunk megtenni, és több “pihenő” napunk lesz, mint bármelyik eddigi túránkon. Ennek több oka van:

 • Ismeretlen számunkra az Európán kívüli terep, és mások beszámolói alapján bizony ez már nem piskóta!
 • Nem a szomszédba megyünk, valószínű soha többé, vagy csak nagyon sokára látogathatjuk meg újra azokat a helyeket, országokat és embereket, akikkel az út során fogunk találkozni, ezért inkább most bőven rászánjuk az időt mindenre.
 • Hónapokkal előre nagyon nehéz tervezni, ezért sok mindent út közben kell majd kitalálnunk, megszerveznünk, megoldanunk. Ehhez is időre lesz szükségünk.

Technikai részletek

Néhány “Hogyan”-ra szeretnénk itt választ adni.

 • Nem, nem vizibiciklivel kelünk át az óceánokon. Repülővel, teherhajóval, vagy, ha találunk egy marhát, akihez beszállhatunk, vitorlással.
 • Szállásunk a saját sátrunk lesz, vagy couchsurfing-en keresztül megismert barátoknál leszünk.
 • Lesz nálunk egy kisebb konyha, amikor csak lehet és érdemes, főzünk magunkra. Csak az olcsóbb országokban fogunk készételt vásárolni.
 • A büdzsénk napi 5 Euro / fő lesz, ha ezt tudjuk tartani, talán nem kell megállnunk dolgozni sehol. Erről pontos, és publikus nyílvántartásunk is lesz.
 • A vízumokat intézni bizony néhol igen nagy szívás, eddig úgy tűnik, a bürokrácia a legnagyobb ellenségünk.
 • Indulásig be leszünk oltva ami ellen csak lehet, és érdemes. Persze, amikor ott tartunk, egy szunyoghálót is beszerzünk majd védelem gyanánt.

Részletes túraterv az első szakaszról – Budapest – Jereván

 1. Arpi
  február 20th, 2011 22:36-nél | #1

  Ha valami még ezek után sem világos, vagy kérdésetek lenne, tegyétek fel hozzászólásban, és a válasszal kiegészítem az oldalt. Az a baj, hogy számomra egy csomó dolog nyílvánvaló, ezért eszembe se jut leírni, pedig egy “külső” olvasó számára alapvető kérdés lenne… Ha jut eszedbe ilyen, kérlek írd meg! Köszi!

 2. február 23rd, 2011 08:55-nél | #2

  Ez ezz ezezez ez valami elképesztő! Leírhatatlan, milyen élményekben lesz részetek!
  És ugye hogy működik a vonzás törvénye!!! Sok-sok-sok szerencsét kívánok nektek!
  Figyelni fogom az utatokat, mert egyszer valamikor talán én is megérek egy ilyenre…

  Hajrá!

 3. Katcabogár
  február 27th, 2011 02:10-nél | #3

  Ha a munkanélküliség áldott haszontalanságában talál a nyár, akkor szívesen csatlakozom a nyílt szakaszhoz, mert tetszik az útvonal, bár nem ismeretlen. Éppen ezért az eurázsiai szakaszokra utazási tapasztalataimat és helyi barátaimat tudom felajánlani :) Hajrá-hajrá!

 4. Arpi
  február 27th, 2011 15:48-nél | #4

  Szuper! Nagyon köszönjük! Csak azt nem tudom most, hogy mit írjak erre, azt hogy várunk? Mert ez azt is jelentheti, hogy azt szeretnénk, hogy munkanélküli légy :) Mindenesetre köszi a segítségeket előre is, ha lesz munkád, akkor is szeretettel várunk az első két napra (hétvége).

 5. február 27th, 2011 20:26-nél | #5

  sziasztok nekem is van terveben ilyen turam mar regota csak nincsen olyan tarsam aki neki vagna velem.tudok segiteni mindenben sok ismerosom van.es egyedul nehez lenne.irjatok

 6. február 28th, 2011 11:51-nél | #6

  Beszereztük az összes vízumot! Pakisztán húzós,így is ,úgy is!Április 9-én elindulunk! Léna

 7. györgy54
  március 2nd, 2011 20:07-nél | #7

  szia árpi.
  scütörtöktöl vasárnapig a kiállitáson leszek. gepida környékén.majd dumálunk.
  04.09.-én indulok lénával indiába.

 8. Zéta
  március 13th, 2011 17:17-nél | #8

  Látom, azért Afrikát meghagytátok a nyugdíjas évekre! :)
  Sok sikert a szervezéshez, és a minden bizonnyal felejthetetlen nászúthoz. :)

  • Arpi
   március 21st, 2011 12:45-nél | #9

   Köszönjük, bizony elkél a kitartás már most a szervezésben is! Különösen, hogy még mind a ketten dolgozunk is mellette! Afrikával pontosan úgy van ahogy mondtad, valamit kell hagyni a nyugdíjas évekre is! ;)

 9. Ági”néni”
  március 24th, 2011 12:44-nél | #10

  Ezeket a nagy túrákat főleg FÉRFIAK teszik meg.Láttatok-e túrabeszámolót kerékpáros lányokkal a MUZULMÁN országokból?A nőknek gyalog turistaként is nehezebb a helyzete.Erre is gondoljatok a tervezésnél./Bosznia ebből a szempontból nem mértékadó/

  • Arpi
   március 25th, 2011 07:57-nél | #11

   Igen, tisztában vagyunk vele, hogy lesznek nehézségek a kulturális különbségek miatt is. Majd megoldjuk őket valahogy, Zita csadorban fog tekerni… :)

 10. Szabrász
  március 25th, 2011 11:59-nél | #12

  Sziasztok!

  Én a Bringaexpo-n figyeltem fel rátok!
  Fantasztikus dolognak tartom ezt az egész világ körüli utat
  Mennyi időben telt megtervezni az útvonalat???

  Minden jót kívánok nektek!

 11. Arpi
  március 25th, 2011 12:34-nél | #13

  @Szabrász Köszönjük a biztató szavakat. Nehéz megmondani, mennyi időbe telt megtervezni, mert ez inkább egy hosszú folyamat volt, hétről hétre, hónapról hónapra alakult az útvonal, de közben mindig csak annyit terveztem, amennyi időm épp volt. Sok olvasgatás a Wikitravelen, Thorn Tree fórumon, boldog órák a gpsies előtt klikkelgetve… :)
  Nem merném tervnek nevezni, esetleg Ausztráliáig elmondható, hogy “meg van tervezve”, de utána inkább még csak álmodva van az útvonal.
  Persze ilyeneknek már utánanéztünk, hogy vannak-e gázos országok, illetve a vízumot hová hogyan lehet beszerezni, és mennyi ideig érvényes. Utóbbiak szempontjából állíthatjuk, hogy Dél-Amerika egy paradicsom! :) Csak jussunk el odáig… jó lenne mondjuk hajóval… ahol a matrózok útközben megtanítanak minket perfekt spanyolul! :)

 12. március 27th, 2011 14:10-nél | #14

  El akartam bringázni a 84-es olimpiára Los Angelesbe,rögtön le is kapcsoltak! Akkor volt igazán feeling az útba,most amikor már szinte mindent lehet,már nem olyam kihívás számomra. Vissza sírom azokat az ídőket amikor pl Amsterdamban az utcán tudtam aludni,most lehet ,hogy csak a fülem maradna meg reggelre.Mennyire örültem amikor megkaptam a vízumokat a Benelux Államokba 82-ben! Most is nyomom még ,de már nincs meg az a bizsergés. Ezt az Indiát lenyomom még,aztán….. Engem a zene,a hippi életmód ,a blues, vitt ki az útra.és nem a bringa szeretete.

 13. március 28th, 2011 15:09-nél | #15

  Sziasztok!
  Árpi, Te mint főszervező, hozzád intézném kérdésem: ugye nem jelentene problémát, ha csatlakozni szeretnék hozzátok néhány nap erejéig? Természetesen ilyen időtávlatból ez még meglehetősen képlékeny, s további pontosítás szükséges, de nagy élmény lenne számomra, ha tekerhetnék veletek némi távolságot.
  Válaszod várom, s addig is szép napot és sok hátszeles kilométert!
  Kollár Lajos

 14. Arpi
  március 29th, 2011 12:19-nél | #16

  @Kollár Lajos
  Szia Lajos! Persze, természetesen örömmel vesszük a csatlakozásod! Ahogy időd engedi, 1-2-3 napra tudsz csatlakozni, vagy ha úgy gondolod, akár egy 4 napos szakaszra is, mondjuk Budapest – Temesvár.
  Ha sokan leszünk, lehet hogy kisebb bolyokra bomlunk majd, de legkésőbb az esti táborhelyen mindig újra össze fog jönni a társaság. A 2 évvel ezelőtti Budapest-Esztergom szakaszból megtanultuk, hogy 10+ fővel nehéz egyben maradni. :)
  Az “Útvonal” oldal alján található útitervnél majd teszek fel pontosabbat is az első néhány szakaszról indulás előtt néhány héttel. Pontosan azért, hogy aki akar, az akár egy napra is, de tudjon hozzánk csatlakozni.

 15. Arpi
  március 29th, 2011 12:28-nél | #17

  @léna
  Nemrég beruháztam egy Kindle könyvolvasóra ( http://www.amazon.com/Kindle-Wireless-Reader-3G-Wifi-Graphite/dp/B002FQJT3Q ) és az első könyv, amit elkezdtem rajta olvasni, az Jack Kerouac-tól az Úton. Mikor pár napja olvastam, közben 60-70-es évek zenéjét hallgattam, és bizony megcsapott egy feeling… Valami olyasmi, amiről Te is írtál. Szóval teljesen meg tudlak érteni, még úgy is, hogy én már egy más kor szülötte vagyok, és 82-ben még csak épp tervben voltam.

  A világ valóban megváltozott azóta, de nem minden téren rossz irányba. A jó dolgokra kell koncentrálni, és azokat továbbvinni, továbbadni. A kerékpár ilyen dolog! Meg az internet is(számos hátránya mellett is!).
  Az utazás és a zene is jó dolog. :) …és még sorolhatnánk.

 16. március 29th, 2011 16:18-nél | #18

  @Arpi
  Szia Árpi!
  Köszönettel és örömmel vettem leveled!
  Bízom benne, hogy össze tudom hozni a hozzátok való csatlakozás feltételeit!
  Ha jártok erre Nagykörű felé, szívesen látlak vendégül benneteket!
  S végezetül egy link, amit ajánlok kedves figyelmedbe: http://bikemag.hu/tura/magyarorszag-kortura-2010-utinaplo-1-resz

  Szép estét!
  Kollár Lajos

 17. március 31st, 2011 05:04-nél | #19

  Jól beszéltél!

 18. március 31st, 2011 07:22-nél | #20

  Ázsiában hiába tervezel,soha nem úgy történik ahogy te akarod!Az nem Európa, mindig más történik mint amire számítasz! Most kérdezte tőlem egy újságíró,hogy így közel az 50-hez, mi lesz,hogy lesz? Megtanultam ,hogy most már semmit nem mondok előre,mert soha nem úgy történt ahogy elterveztem! Majd te is meglátod,tapasztalod,hogy igazam van!Most sem mondtam semmit,csak annyit,hogy megpróbálok eljutni a sírhoz,majd akkor ha már itthon ülök a kocsmában, mert akkor már biztos minden! Több mint 50 országban jártam 30 év alatt,de érzem már nem úgy lobg a tűz,mint ahogy kellene!Valami végleg eltünt sajnos!Azért az jóleső érzéssel tölt el,hogy nagyon sokan keresnek tanácsért ,információért,tehát azért még van remény! Itt volt Oroson egy Brazil tűzoltó bringával,aki több mint 10éve van úton,és 4bringát használt el eddig!Ott 10évet kell csak lehúzni!

 19. Arpi
  március 31st, 2011 07:34-nél | #21

  Pontosan ezért terveztem Ázsiába csak napi 60-70-80 kilométereket, és azt is sok “pihenővel”. Persze tudom, hogy így is könnyen előfordulhat, hogy kicsúszunk a tervből, de ez a Karakoram highway után már nem lesz gond, előtte meg majd teret ugrunk, vagy levágunk, ha arról van szó, hogy sietni kell, mert különben ránk havazna a Karakoramban…
  A brazil tűzoltó jól nyomja! Itthon is vannak őrültek, nézd őt: http://szabadlabon.hu , vagy őket: http://kaland3kereken.evobike.hu – ezeket jó látni.

 20. krisztián
  április 2nd, 2011 08:21-nél | #22

  Helló nektek. Hasonló úton gondolkodom, mármint világjárás. Nem pont a ti útvonalatokat:)Nagyon az elején járok az ötletnek, kéne pár tanács, ha tudtok nekem segíteni írnék egy privát üzenetet ha lehet. Egyébként meg sok sikert:)

 21. április 6th, 2011 11:31-nél | #23

  “Nem az utazáshoz kell a bátorság, … Bátorság ahhoz kell, hogy elhagyd az otthonodat.” /Scott Westerfeld/

 22. április 16th, 2011 09:18-nél | #24

  Szép terv. Kíváncsi vagyok, hogy összesen mekkora összegből oldjátok meg, beleértve a repjegyeket, hajójegyeket, vízumokat, stb.
  Amúgy sztem az 5E/nap/fő tarthatatlanul alacsony összeg, nem hiszem el, hogy annyiból megoldjátok átlagba se… Bár sátorral a fene tudja, de alacsonyan húztátok meg a büdzsét szerintem.

 23. Arpi
  április 17th, 2011 14:57-nél | #25

  @Dávid
  Az 5 Eur / fő / nap csak a nettó napi rezsinkre számoltuk. (Kaja!)
  A többi (hajó/repjegy az óceánokotalán át, oltások, vízumok, ruhák, alkatrészek út közben) csak önmagában kettőnknek lesz talán 7 számjegyű is Forintban.
  Mi is kíváncsiak vagyunk mennyiből tudunk kijönni, ez fél év után már látszódni fog.

 24. április 21st, 2011 17:11-nél | #26

  Vannak hasonló, s talán még <> világvándorok is. Jean járt nálunk is, sőt több százan túráztunk vele Rákóczifalvára, ahol átlépte a 40 ezredik kilométerét.

  http://wwwalk.org/en/

  – nyomdász -

 25. jegember
  április 26th, 2011 08:33-nél | #27

  Na akkor amit itthon felejtesz első nap és Szegeden rájössz hogy “hoppá”, azt este utánad viszem motorral :) Amúgy is minden bicikliversenyen van motoros kíséret :)

  • Arpi
   április 26th, 2011 17:13-nél | #28

   Rendben, ez jól hangzik. köszönjük! ;) De vigyázz, mert a végén még tényleg élünk a felajánlással! :)

 26. Gendúr Évi
  április 29th, 2011 17:24-nél | #29

  Sziasztok! Vow….. nagyon szupi kis (inkább nagy) terv:-) Hogyha még akadna valamikor egy pár óra szabadidőtök egyik este, nagyon szívesen látnálak Titeket egy kis evés ivásra , hogy részletesebben is meséljetek, hogy mit, hogy terveztek. (szerintem az esküvőn nagyon el lesztek foglalva, hogy beszélgessünk :-) puszi, Évi

 27. május 1st, 2011 13:57-nél | #30

  Most olvastam a Tájoló c. újság 11/3-as számában a világ körüli útról. Sok sikert kívánok hozzá!
  Bár nekem múlt évben “csak” Albániáig sikerült eljutni Szerbián és Montenegrón keresztül. (Indulás előtt kb. egy héttel tanácsokért áttekertem Lénához Szegedről Orosházára.)
  2008-ban Horvátország (Split, Trogir), 2009-ben Szlovénia (Ormoz, Ljubljana, Postojna, Koper, Jesenica), Olaszország (Trieszt) volt az úticél; igaz: e kettő utóbbinál vonttal kombinálva.
  Idén – ha összejön – Litvánia (Vilnius, Klaipeda) a cél; itt sokkal inkább az idő az óriási ellenfél, semmint a távolság (~ 3000 km).
  A blogomat pedig illő volna már befejezni… :-)))

 28. május 4th, 2011 08:05-nél | #31

  Többször jártam már én is külföldön bicajjal, az útvonlalatokból pl. Bulgária átszelése megvolt már nekem is, csak más útvonalon (szerb-bolgár határ – Szófia – Burgasz). Igazán emlékezetes volt. Szlovéniában is tekertem már, sőt, idén nyáron is odamegyünk. Gondolom augusztus elejére még nem értek oda, pedig csatlakozhatnánk hozzátok egy szakaszon :-) Ljubljana-ban mindenképp a Száva parti kempingben aludjatok (nem fogjátok eltéveszteni, ez az egyetlen a városban). A szállóvendégeknek a kemping melletti élményfürdő használata ingyenes :-)

  Irigyellek benneteket. Komolyan.

 29. május 4th, 2011 11:23-nél | #32

  Szia Árpesz!
  Szivesen csatlakoznék én is Románia területén hozzátok.
  Ha pedig egy új designt szeretnétek az oldalnak, szivesen elkészítem (wordpress templete stb.)

 30. Kovács László
  május 17th, 2011 21:51-nél | #33

  Sziasztok!
  Nagyon sok sikert és kalandokban,izgalmakban és látványban gazdag utat kívánok!
  Ja és Gratulálok a házassághoz!!!!
  Kár hogy vissza felé nem Győr közelében jöttök én is csatlakoznék a csapathoz egy kisebb távon!!
  SOK SIKERT ÉS JÓ UTAT!

 31. Farkas
  május 18th, 2011 10:27-nél | #34

  @Kovács László
  Kedves Laci!

  Ha ők nem is, de mi járunk Győr környékén a nyáron. Igaz kisebb horderejű túrával tudunk csak szolgálni, de megéri elgondolkodni rajta. Hátha felkeltjük az érdeklődésedet.
  http://www.kaland3kereken.evobike.hu oldalon találsz bővebb infókat. Előre láthatóan augusztus közepén tekernénk Győr közelében.

 32. Kovács László
  május 19th, 2011 09:27-nél | #35

  Szia Farkas!
  Jól hangzik az ötlet,csak aza gond hogy akkor megyünk nyaralni a családdal!!!!:)
  Azért jó tekerést!!!

 33. Sándor
 34. Arpi
  május 20th, 2011 12:32-nél | #37

  @Sándor
  Ezek alapján le lehet hajtani a Margit-hídról a szigetre, ez végülis jó hír! :) Persze ettől még fogjuk ellenőrizni az útvonalat a nászmenet előtt! ;) Köszi az értesítést!

 35. május 24th, 2011 15:58-nél | #38

  Szia Árpi!!

  Az indulásotokkal kapcsolatban lenne kérdésem: a 11-i dátum a reális, illetve az első nap (szombaton) meddig terveztek eljutni, illetve hol lesz a szállásotok?
  Ha minden jól megy, akkor szombat- vasárnap Veletek tudnék tartani, aztán jönnöm kell vissza dolgozni, mert kell a pénz az utazásra (cimborámmal idén Erdélyt céloztuk meg egy hónapra, végig a Kárpátok bércein:). Válaszodat előre is köszönöm!!
  Szép estét!!

  Kollár Lajos

 36. május 26th, 2011 17:04-nél | #39

  Sziasztok!
  Pusztavacson találkozunk.
  Kollár Lajos
  Hátszelet

 37. Temesi Timi
  május 26th, 2011 17:25-nél | #40

  BAM záróbulin láttalak Benneteket, utána elolvastam, h mi lesz ez a móka – és minden elismerésem Fiatalok!!!
  Sok boldogságot Nektek és jó utat, tuti olvasni fogom, h éppen merre jártok a Nagyvilágban!!!

 38. Dzsozi
  június 7th, 2011 20:41-nél | #41

  Sziasztok,
  Sajna szombaton nem tudok ott lenni, bár tehetném. Én ígérem, lélekben követni foglak benneteket, de az interneten amúgy is. És akkor is, amikor majd pont az ellenkező irányba hajtok (az óceánig) július közepétől egy hónapig.
  Ehhez készítem a honlapomat, első bálozó honlapszerkesztőként wp-ben. Ide kapcsolódna egy kérdésem, ha szabad a finisben ilyen arcátlannak lennem. A honlapon a Facebookra mutató oldalsávi widgetet vagy hasonlót hogyan kell létrehozni?

  UI: a Világutazós kapirgálás eredményes volt-e?

  Üdv nektek.
  Dzsozi

 39. zoli
  június 17th, 2011 10:38-nél | #42

  Sziasztok!

  Ez jó móka lesz! Hajrá!

  Olyan 15 éve elbringáztam Pécstől Tabrizig (és vissza). Ha valamire kíváncsiak vagytok, írjatok.

 40. július 3rd, 2011 10:12-nél | #43

  Sziasztok. Sok szerencsét, kevés defektet ill. gondot kívánok az utatokon. Az én kis túrám, a tietekhez képest, csak 740km lessz, Hegyeshalomtól a Németországi Fuldáig, visszafelé egy kis kitérővel Passau felé hogy régi nagy álmom teljesíthessem, a Duna menti kerékpárúton jövök majd hazafelé. Bike2Usb nagyon klassz találmány, nekem is arról megy a GPS és a telótöltés. Ja, és csak 58 éves vagyok. Üdv a bringas Pilisvörösvárról.

 41. toth9857
  július 8th, 2011 08:34-nél | #44

  Szia Zita és Árpi
  Benő vagyok, egy barátomtól, Misitől írok. Én már újra a mindennapok rögös útját nyomom. Írígység nincs bennem, de szívesen cserélnék veletek. Az élményeket, látványt, a sok találkozást a különböző emberekkel. Csak az tudja, aki úton van, és ott éli át az élményt.
  Csak azt kívánom, hogy az utatok az csak jó legyen. Tudom, hogy olyan nincs egy bicajosnak sem, de kívánom hogy mindíg csak hátszél, hátszél és csak hátszél legyen.
  Barátotok
  Jójárt- Fajth Benő

 42. serge
  július 14th, 2011 15:13-nél | #45

  “Sorry, this entry is only available in Magyar.”
  and Serge is also sorry ….
  Have good times ! full of love, honey and happyness !

  good riding

  Serge

 43. július 31st, 2011 23:43-nél | #46

  Welcome to Turkey to come to the bus terminal in Samsun do not know much English wanted to be a good luck at your location

 44. NNorbi
  augusztus 16th, 2011 13:26-nél | #47

  Sziasztok!
  Csak egy észrevétel: az útiterv táblázat első sorában az Össz (km) szerintem 0 kell legyen…
  Amúgy szép terv:D Sok sikert!
  Üdv,
  Norbi

 45. Ed
  szeptember 17th, 2011 23:23-nél | #48

  Seeing your film and reading your website makes me so enthousiastic! If I could I would directly pack my gear and take my Nazca Pioneer from the garage! You are so right: cycling is the best way to make a long trip through lots of countries!
  I admire your courrage to go all the way around the world!! Good luck, stay fit and healthy en ENJOY!!
  Bye
  Edwin (NL)

 46. Péter János
  december 14th, 2011 22:32-nél | #49

  Tisztelt honfitársaink!

  Kívánunk számotokra az élethez minden jót,minden napra és,hogy őrizzen meg titeket a jó Istenünk az utatok végiig.
  Egy kis idézetet is szeretnék küldeni számotokra éppen a Körősi Csoma Sándor szülőfalujából,Székelyföldről.

  ,,A jelenünk gyökere a múlt,ahhoz,hogy a jövőnk sikeres legyen sosem feledhetünk.Csak akkor tudhatja valaki,akár egy ember,akár egy egész nemzet,hogy hová tart,ha tudja,hogy honnan jött!!!.,,

  Őszinte barátsággal.
  Péter János
  Székelyföldről

 47. január 27th, 2012 12:09-nél | #50

  Sziasztok! Egy kozos ismerostol hallottam rolatok es errol a csodalatos kaladrol! Minden tiszteletem nektek es sok sikert kivanok a 360 fok eleresehez! Nekem is voltak hasonlo ambicioim, de sajnos csak delkelet-azsiaig jutottam. :) Meg nem sikerult teljesen beleasnom magam a blogba, de ezt potolni fogom.
  Sztem egyebkent Balit hagyhatjatok nyugodtan, bar olvastam, hogy ez a naszut helyszine. Sokkalta inkabb csodalatosabb hely a mellette levo Lombok szigete ezerszer szebb tajakkal, emberekkel, tengerpartokkal! Ha modotok van ra Sulawesi szigetet se hagyjatok ki Indonesiaban. En most koltoztem haza onnan es elkepeszto vilag, mely Indoneziaban belul viszonlyag kevesbe latogatott turistak altal.
  Megegyszer sok szerencset, sok-sok elmenyt es mosolyt nektek!
  gbor

 48. Pelikán Éva
  május 14th, 2012 18:00-nél | #51

  Sziasztok, ez baromi nagy dolog! Oda vagyok tőletek.
  viszont a naptárba valami hiba csúszott, mert ma 2012 május 14 van, a ti naptárotok szerint csütörtök, itt viszont hétfő van. Ha van is naptárcsúszás az max egy nap lehet, nem három.
  hol csúszott el, nem tudom.
  További jó utat, vigyázzatok magatokra
  É

 49. Arpi
  május 14th, 2012 19:39-nél | #52

  @Pelikán Éva
  Jajj, te jó ég, micsoda táblázatot hagytam itt. Az csak Jerevánig volt releváns, utána nem tartottuk, különben már DK-Ázsiába kéne lennünk. Nem is kéne, hogy látszódjon itt a többi része, de mindegy… Ekkora utat nem lehet ennyire előre ilyen pontosan megtervezni, és nem is kell! Just Go with the Flow! :) Ha nem így teszel, hamar megőrülsz Ázsiában! :D Amúgy köszönjük a szavakat és a figyelmeztetést, egyszer majd itt is rendet vágunk… valamikor…

 50. susulykabanános joe
  január 22nd, 2013 10:29-nél | #53

  szia
  Budapest – Lhasza(Tibet) távolság kb mennyi lenne?

 51. január 22nd, 2013 12:27-nél | #54

  @susulykabanános joe
  Hát attól függ, merre mégy. Először is nézz utána, hogy már beengednek-e Tibetbe, mert pl. mikor mi arra felé jártunk, pont lezárták a turisták elől az egészet.
  Amúgy kb. 10000km ha közben csavarogsz is, nem csak nyílegyenest oda tekersz. Mi Delhiben jártunk 8000km-nél, Kathmandu után 2 nappal 9000-nél, de mi közben bele-bele buszoztunk néhol a vízumok miatt, hogy ne csak egy nagy rohanás legyen az egész.
  Ha kell segítség országokról, vízumokról, út- és emberviszonyokról, kérdezz bátran, örömmel segítünk!

 52. Dezsőfi Rajz KAtalin
  június 25th, 2013 12:52-nél | #55

  léna :
  …most amikor már szinte mindent lehet,már nem olyam kihívás számomra. Vissza sírom azokat az ídőket amikor pl Amsterdamban az utcán tudtam aludni,most lehet ,hogy csak a fülem maradna meg reggelre.Mennyire örültem amikor megkaptam a vízumokat a Benelux Államokba 82-ben! Most is nyomom még ,de már nincs meg az a bizsergés. Ezt az Indiát lenyomom még,aztán….. Engem a zene,a hippi életmód ,a blues, vitt ki az útra.és nem a bringa szeretete.

  @léna

  Nem vagy gizda nagyon, áá.
  Inkább tanultál meg volna helyesen írni, hippi!

 53. Tanja and Sven
  július 22nd, 2013 18:24-nél | #56

  Dear Zita and Arpi, many greetings from Jakarta!!! Sven and me just looked at your webpage and we are amazed! Good luck for you both and keep us posted!

 54. Tanja and Sven
  július 22nd, 2013 18:24-nél | #57

  … and don´t forget “kaos kaki” ;)

 55. mariak
  november 20th, 2013 11:29-nél | #58

  Sziasztok! Merre tervezitek az utatokat Új-Zéland után? Van tervetek, vagy csak néhány hónapra előre? Régóta olvasom a bejegyzéseket, bár nem rendszeresen, és mostanra már nekem is honvágyam van…

 56. Arpi
  november 20th, 2013 13:54-nél | #59

  @mariak
  Külföldről olvasod, vagy az olvasástól lett honvágyad? :) Új-Zéland után elvileg Dél-Amerika következik, de még nem tudjuk, mikor, hogyan, és miből és hogy pontosan merre. :) Ötleteink vannak, de nem nagyon merjük beleélni magunkat, amíg nincs meg a megfelelő keret, vagy legalább annyi, amennyivel neki merjünk vágni. Ezt kérdezd meg újra 3 hónap múlva, addigra mi is reméljük, hogy okosabbak leszünk. :)

 57. Németh András
  november 20th, 2013 18:59-nél | #60

  Jé ezt most vettem észre. Tudjátok melyik a legészakabbi ország amiben utatok során jártok? Magyarország. Végiggondolva logikus, de azért így felismerve egy kicsit meglepő.

 58. január 17th, 2015 03:50-nél | #61

  You’re so interesting! I don’t think I have read anything like this before. So wonderful to discover somebody with some unique thoughts on this subject matter. Seriously.. thank you for starting this up. This website is one thing that is needed on the internet, someone with a bit of originality! fdekekdgaeakkafa

 59. január 18th, 2015 06:27-nél | #62

  Very nice site! cheap goods

 1. Még nincsenek visszakövetések
-ként kell bejelentkezned, hogy hozzászólhass